fotoreportage

Nieuwe keuken voor Thijs Meliefste

Restaurant 7319

Thijs en Anuschka Meliefste hebben de keuken van hun restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk ingrijpend verbouwd en vergroot. Meliefste heeft nu met zijn chefs de beschikking over 52 vierkante meter, open keuken. Opvallend is de combinatie hout, steen en rvs.

Nieuwe keuken voor Thijs Meliefste

De nieuwe horecakeuken van Thijs en Anuschka Meliefste is bijna geheel open en beschikt over twee keer een afzetruimte (pas).

In maart 2016 interviewde Misset Horeca Thijs Meliefste uitvoerig over zijn restaurant. Op dat moment was hij een jaar actief als ondernemer. Daarvoor was hij sous bij sterrestaurant Katseveer. ‘Het gaat waanzinnig goed. Het is momenteel echt niet normaal wat er gebeurd. Het is een achtbaan die niet lijkt te eindigen,’ zegt Meliefste nu over zijn restaurant.

Budget Meliefste was vorig jaar nog te schaars

Was ten tijde van het grote interview het budget nog zo schaars dat verbouwen moest wachten, inmiddels is naast de keuken ook de kelder aangepakt, de koelcellen, de toiletten en heeft het restaurant nieuwe stoelen. ‘Het is best de moeite geworden al zeg ik het zelf, reageert Meliefste bescheiden op het resultaat.

Als het over de keuken gaat wordt hij iets lovender: ‘‘We hebben twee passen van hout en steen. Ik denk dat we daarmee de enige zijn in Nederland. En zo open is ook tof.’

De nieuwe keuken is 25 maart weer in gebruik genomen en heeft in totaal een oppervlakte van 52 vierkante meter. ‘De eerste week na de verbouwing zijn we rustig gestart. Nog niet al te veel gasten aangenomen, maar nu gaan we weer volle bak. In de weekenden, met name op de zaterdagen zitten we al vol tot in juni. Dus dat is goed.’

Uit het interview gehouden in maart 2016:

Naast tijd is ook geld schaars voor het ondernemerspaar. ‘De pandeigenaar heeft de buitenkant aangepakt. Interieur hebben wij voor onze rekening genomen. Welke investering hierbij hoort, wil Thijs niet zeggen. Ze kozen voor een natuurstenen vloer in het restaurant en de keuken werd verplaatst. Elk mes, glas en bord is nieuw. Nieuwe stoelen moesten wachten en zijn binnenkort aan de beurt. Net als kunst aan de muren en eigen koffieservies. Thijs heeft nu nog servies dat gesponsord is door zijn koffieleverancier.  ‘Dat scheelde echt te veel geld bij de start. In mei krijgen we ons eigen koffieservies; met de hand gemaakt door onze eigen keramiste uit Amsterdam.’ Ook een eigen moestuin staat op het verlanglijstje maar dit past nog niet in budget en beschikbare uren. Voor de toiletten was een jaar geleden geen budget meer. ‘Mensen die hier over klagen, zien niet wat voor geld hier al in zit. We hadden geen nagel over om aan onze kont te krabben. Ze zijn misschien wat gedateerd, maar wel schoon en functioneel. Ik vind ze niet prachtig. Maar ja, en dan? Aanpakken? Dat geld moet ik eerst verdienen.’

Lees hier het gehele artikel over Thijs Meliefste. 

De foto’s van de nieuwe keuken zijn gemaakt door Frank Croes.

Video impressie van de nieuwe keuken:

Reageer op dit artikel