fotoreportage

Horecainterieur Tiger Mama: neon, sushi-kelder en Japanse binnentuin

Restaurant 2212

Restaurant Opium in de Utrechtse Voorstraat onderging recent een metamorfose en heropende als Tiger Mama. Een Aziatisch restaurant met roze sushi-kelder, Japanse binnentuin, neonverlichte urban kitchen en luxe groene eetruimte. ‘Het interieur verrast de gasten, net als onze cocktails en het tiengangenmenu.’

Horecainterieur Tiger Mama: neon, sushi-kelder en Japanse binnentuin

Eigenaren Marin Kwakkelstein, Jeroen Smeets en Jorn Speijer vonden het tijd voor vernieuwing. ‘Verandering van spijs doet eten’, zegt mede-eigenaar Speijer. De nieuwe Aziatische hotspot Tiger Mama moest opvallender en aantrekkelijker zijn dan Opium. Een uitdaging voor Estida Interior Design en Concept Development. Want het pand bestaat uit vier aparte ruimtes en er mocht niets verbouwd worden vanwege de monumentale status.

Japanse binnentuin

Het pand heeft een kelder, een binnentuin en een eetgedeelte bij de keuken en bij de bar. ‘De binnentuin met schuifdak is uniek in het drukke centrum van Utrecht. De rust, lichte kleuren, lange houten banken en de planten geven de gasten een vakantiegevoel’, aldus Speijer.

Visitekaartje van Tiger Mama

Speijer: ‘Het restaurantgedeelte bij de entree is het visitekaartje van Tiger Mama. Voorbijgangers worden naar binnen gezogen door de luxe en groene uitstraling. Het groene interieur bestaat uit comfortabele fluwelen banken en stoelen, Marokkaanse badtegels op de vloer en stofachtig behang aan de wand.’ Het Japanse karakter wordt verder benadrukt met semi-transparante scheidingswanden van stalen frames in kleur gepoedercoat, met hier en daar rookglas en Japanse stickers.

Neonverlichting in Tiger Mama

De eetruimte bij de open keuken is veel killer. Marmeren vloer, neonverlichting en om de keuken is een kast gebouwd waar ingrediënten en producten in staan. Speijer: ‘De gasten zijn onderdeel van de keuken. Ze zitten aan hoge tafels en zien hoe de koks de verse gezonde gerechten bereiden.’ De Japanse inrichting van de sushi-kelder is strak en minimalistisch. Roze domineert tegen een rustige achtergrond van crème en lichte houten meubels. ‘Je waant je hier in Tokio.’ De restyling duurde vier weken.

Tiengangen voor €27,50

Tiger Mama heeft net als het voormalige Opium een Aziatische keuken. In plaats van à la carte serveren ze in de nieuwe hotspot een menu van tiengangen voor €27,50. Het is ook mogelijk om losse sushi en dimsum bestellen. Speijer: ‘Tijdens het 10-jarig bestaan van Opium werd een tiengangenmenu voor een vaste prijs geserveerd. Dit werd zo goed ontvangen dat we besloten dit in een nieuw concept neer te zetten. De gangen bestaan uit kleine Aziatische gerechten: één gang met vers gemaakte sushi en één met dimsum, twee desserts en zes gerechten geïnspireerd op diverse landen in Azië.

No-waste

‘Omdat we weten wat gasten eten, werken we met een no-waste policy. We gooien zo min mogelijk weg,’ zegt Speijer. Gasten kunnen ook alleen voor een cocktail, wijntje of biertje terecht bij Tiger Mama. Er staan twaalf bijzondere cocktails en vier sakes op de kaart. Sommige cocktails hebben een Aziatische twist.

Foto’s: Marcel Donker, Tranquillo

Foto's