fotoreportage

Horecinterieur: Eerste beelden Escobar in Amsterdam

Restaurant 8428

Na 2,5 jaar aan voorbereiding is het bijna zo ver. Op 1 juni openen Willem Alberts (36) en Roderick Kunst (29), twee (voormalig) medewerkers van Ron Blaauw het Spaanse restaurant Escobar in het voormalige muziekpodium De Badcuyp in Amsterdam.

Horecinterieur: Eerste beelden Escobar in Amsterdam
Het restaurant zit gevestigd in het voormalige muziekpodium De Badcuyp in Amsterdam. (c) Diederik van der Laan

Kunst wordt de restaurantmanager in Escobar. Alberts zal achter de schermen het zakelijke aspect voor zijn rekening nemen. Topkok en ondernemer Ron Blaauw is als culinair adviseur verbonden aan het restaurant. 2,5 jaar geleden kregen de ondernemers het pand met uitzicht op de Albert Cuypmarkt op het oog. ‘Het was even stoeien met de projectontwikkelaar, want er waren meer kapers op de kust’, aldus Roderick Kunst. Maar toen de kogel door de kerk was, kon het echte werk beginnen.

>>Medewerkers Ron Blaauw starten Escobar

Interieur

De zaak werd volledig gestript. Alleen de buitenmuren bleven staan. Omdat boven het restaurant appartementen worden gerealiseerd moest alles extra goed worden geïsoleerd. ‘En dat kostte meer tijd dan verwacht’. King Kongs tekende voor het interieurontwerp. ‘Het restaurant kreeg een warme mediterrane sfeer. Een hippe zaak, waar we willen scoren op het eten, maar waar het ook na 22.00 uur nog leuk moet zijn om een drankje te doen’, zegt Kunst. Alberts: ‘Die barfunctie gaat net even het verschil maken tussen restaurantje spelen en wat swingender zijn. We verwachten 40 procent omzet te halen uit de bar en 60 procent uit het restaurant.’

Keukenteam

Het keukenteam bestaat uit een aantal Spaanse koks. Chef-kok is Puck Willemse. Zij deed onder meer ervaring op bij Vinkeles en The Dylan Amsterdam en werkte als souschef bij Ron Gastrobar Oriental.

Op de menukaart: grote, maar ook kleine gerechten voor bij de borrel. ‘Alles met een Spaanse touch’, aldus de initiatiefnemers. Gasten kunnen voor zowel lunch, diner, een kopje koffie en een borrel terecht bij Escobar.

Meer foto’s en de uitgebreide reportage over
Escobar?  Dat en meer in magazine van
Misset Horeca dat op 9 juni verschijnt.

Bekijk hieronder de foto’s