fotoreportage

Restaurant Locanda serveert Italiaans eten in de Jordaan

Restaurant 871

De uit Milaan afkomstige Tomasso Maggi wil mensen blij maken. En wie maak je nou niet blij met authentieke, versbereide Italiaanse gerechten? Om deze reden opende restaurant Locanda haar deuren in de Amsterdamse Jordaan.

Restaurant Locanda serveert Italiaans eten in de Jordaan

De Italiaanse, culinaire verwennerijen van Locanda worden bereid met 100% verse ingrediënten uit Italië. Chef Bernardo Constatino draait zijn hand niet om voor een lasagnetta of een melanzane alla parmigiana. Geen ingewikkeldheden, geen tierelantijntjes.

Restaurant Locanda opende haar deuren in volksbuurt de Jordaan in Amsterdam en wordt gerund door Tomasso Maggi en zijn businesspartner Riccardo Bandi.  Het interieur is onder handen genomen door Mezzo Atelier. Het resultaat: een hedendaagse, sfeervolle Italiaanse bistro. Hierdoor weerspiegelt het restaurant de Jordanese volksaard: enthousiast, down-to-earth, relaxt en authentiek. Oftewel la cucina Italiana meets Amsterdamse nuchterheid.

Wijnkaart

LocandaHet lokale karakter van producten is van groot belang en daarom biedt de wijnkaart biedt een grote verscheidenheid aan wijnen waar alle grote Italiaanse namen vertegenwoordigd zijn. Veel van deze wijnen zijn nergens in Amsterdam te vinden. De wijnen worden rechtstreeks van kleine, Italiaanse wijnmakers geïmporteerd.

Locanda

Locanda betekent letterlijk een herberg. Van oudsher stond een herberg voor het restaurant ‘next door’ waar reizigers graag kwamen om wat te eten en de nacht door te brengen. Het gaf garantie voor echt en simpel eten, gemaakt van de beste ingrediënten en traditioneel geserveerd in een gezellige, familiaire setting.

Binnenkijken? Kijk hieronder voor de foto’s.

Foto's

Reageer op dit artikel