fotoreportage

Horecainterieur: Betoverd metaal bij The Iron Fairies in Hongkong

Restaurant 620

Het wordt omschreven als een van de meest magische horecagelegenheden in Hong Kong: The Iron Fairies. Een bar waar je aan cocktails nipt, burgers eet en luistert naar jazzmuziek, terwijl je je waant in een betoverende werkplaats van een ijzersmid.

Horecainterieur: Betoverd metaal bij The Iron Fairies in Hongkong

The Iron Fairies in Hong Kong is ontworpen door de award-winnende designer Australiër Ashley Sutton. Ruim veertig extravagante bars en restaurants ontwikkelde hij, elk met een fantasierijk ontwerp. The Iron Fairies bar haalde hij vorig jaar naar Hongkong, dit na eerdere openingen in New York, Bangkok en Tokyo.

Alle bars van Sutton zijn gebaseerd op fantasie. De vestiging in Hongkong is geïnspireerd op Suttons ervaring in de ijzerertsmijnen in het westen van Australië. Ook een boek van zijn kinderen vormde een inspiratie voor het design. Een boek over griezelige mijnwerkers die ijzeren sprookjesfiguren moesten smeden in een mijn die was betoverd door een groep ondeugende feeën die alleen wilden dansen en zingen.

Mysterieus

Binnen is het mysterieus donker, een magische ruimte met robuuste, handgemaakte meubels van metaal en zacht leer. Her en der staat een miniatuur gietijzeren fee tussen het donkere, met leer beklede interieur. De ruimte, die plaats biedt aan tachtig gasten, doet denken aan de werkplaats van een ijzersmid. Daaronder vallen ook de zes aparte ruimtes, vormgegeven als ovens en gietruimtes, waar private dining mogelijk is. In de grote ruimte, verlicht door kaarsen en ijzeren kroonluchters, staan lage tafeltjes versierd met metalen feeën.

Wondere wereld

Het interieur wordt omschreven als een wondere wereld van industrieel en magisch design, met lage plafonds, handgemaakte meubelstukken, machines en een hangende ‘tuin’ boven de bar met 10.000 vlinders. Sutton maakte in de bar een thuis voor twaalf feeën, met elk een eigen identiteit en persoonlijkheid. ‘Het mooie aan de twaalf persoonlijkheden is dat gasten zich kunnen identificeren met een of meer van hen, zelfs met de vier ondeugende’, zegt Sutton.

Feeënpoeder

Naast drank en eten zijn ook de metalen sprookjesfiguren te koop bij de bar, net als boeken en glazen flesjes met feeënpoeder. Tussen die glazen flesjes staat de barman de cocktails te shaken.
The Iron Fairies serveert cocktails, wijnen en speciaalbieren. Op de menukaart onder meer gefrituurde popcornkip, een scala aan hamburgers, Vita’s honingtoast en handgemaakte Australische burgers.  In de bar spelen opkomende en gevestigde jazz- en bluesbands.

Foto's

Reageer op dit artikel