fotoreportage

Horecainterieur Izakaya München

Restaurant 1516

Izakaya Asian Kitchen & Bar heeft een tweede Duitse locatie in hotel Roomers in München. Izakaya München is na Hamburg, Ibiza en Amsterdam het vierde restaurant binnen Europa.

Horecainterieur Izakaya München

De ondernemers achter Izakaya München zijn Yossi Eliyahoo en Liran Wizman, oprichters en eigenaren van het Amsterdamse The Entourage Group, en managing director Stephanie Pearson.

Het shared dining concept van Chef Hariprasad Shetty brengt een verfijnde Japanse keuken met Zuid-Amerikaanse smaken naar de Beierse hoofdstad., gevestigd in het nieuwe hotel Roomers München.

Het restaurant, gelegen op de begaande grond van Hotel Roomers, is ontworpen door de interieurdesigners van Concrete Amsterdam. Het restaurant is opgebouwd uit verschillende zwarte materialen, met contrasterende licht eiken lamellen langs het plafond en één van de muren.

Vis mobiel

Natuurlijke materialen als hout, leer en marmer creëren een warme en sensuele setting. Donkere aardse kleuren zijn de spannende tegenhanger van de glanzende koperen elementen. Verschillende zitgedeeltes, van bar tot de intieme hoekbanken, bieden plaats aan 130 gasten. Boven de grote gedeelde tafel, een terugkerend element binnen Izakaya, dobbert een mobiel van natuurlijk beukenhout in de vorm van een vis.

Yossi Eliyahoo van The Entourage Group: ‘De traditionele ‘Izakaya’ kun je zien als een Japanse pub. Een hoeksteen binnen de Japanse eetcultuur waar diverse hapjes gegeten worden. Izakaya vormde in Amsterdam dit authentieke gegeven om tot een beleving. De ware Japanse keuken komt samen met Peruviaanse smaken; authentieke elementen worden met creatieve technieken naar moderne tijden gebracht. Niet alleen op het menu, maar door het hele concept. Het is de kern van  Izakaya: authentiek, nooit traditioneel. We zijn zeer trots dit concept in Duitsland te introduceren met de opening van Izakaya Hamburg en München.’

Izakaya München – cuisine en bar

Het hart van de nieuwe Duitse hotspot is een Robata grill. Het is het podium voor de chefs die gerechten als Temari Sushi, Kombujime, Corn Tempura, slow cooked Short Ribs en de Rabata-specialiteiten bereiden. Naast de gerechten van de grill, serveert Izakaya ook Sakana – verschillende kleine gerechten – en creaties van de Hibachi fire bowl, een Japanse hot plate op houtskool. Japanse sushi en sashimi worden gecombineerd met exotische Peruviaanse kruiden.

Nachtuilen vinden hun nieuwe droombestemming in dit concept, een samenwerking tussen de prijswinnende Roomers Bar en The Entourage Group. De zwart-marmeren 360°-bar biedt een perfecte plek om wijnen, cocktails en huisgemaakte tonics met de Japanse Shōchū te nippen, evenals zeldzame soorten Sake.

De bar chefs hebben een barmenu gecreëerd op basis van verstrekte wijnen zoals vermout, sake en sherry. Daarnaast geeft Izakaya haar bar een vooruitstrevende twist met een breed scala aan house-infused tonics die allemaal het Japanse Shōchū als basis hebben. Izakaya Shōchūmuur bevat 12 verschillende soorten van de Japanse drank. De creaties van het Aziatische cocktailmenu worden ook geserveerd in The Hidden Room.

The Hidden Room, een ‘room-in-room’, transporteert gasten direct naar het nachtleven van 1960.

Izakaya  Asian Kitchen & Bar
Landsberger Straße 68
80339 München
+49 89 1222 320 00

Leestip:

Meer over The Entourage Group op Misset Horeca

Reageer op dit artikel