fotoreportage

Horecainterieur: Tijdreis door Bodon

Restaurant 1152

Apollo Hotel Amsterdam onderging recent een flinke verbouwing. De entree en 49 hotelkamers kregen een nieuwe look en restaurant Bodon, La Grande Brasserie en lounge The Living Room openden de deuren. ‘Het interieur is uitgesproken. Het is een mix van de jaren 20 tot en met 70, maar dan in een nieuwe stijl van luxury. Tot in het kleinste detail is het af.’

Horecainterieur: Tijdreis door Bodon

Het design is gedaan door Will Erens van het Belgisch architectenbureau Too Many Agencies. Hij kreeg van Apollo de vrije hand. De opdracht: een inspirerend design. ‘En dat is gelukt. De entree, de hotelkamers, de loungeruimte en restaurant Bodon zijn tot in de kleinste details af. Alles straalt exclusiviteit en luxe uit’, zegt Nikita Marsman, pr & conceptmanager van Apollohotels regio Amsterdam.

Knipoog naar Olympische spelen uit 1928

Architect Erens koos voor zowel de kamers, het nieuwe restaurant en de loungeruimte voor een mix van stijlen geïnspireerd op de jaren 20 tot en met 70. Invloeden van art nouveau, art deco, Palm Springs en post luxury zie je terug in het interieur, gecombineerd met sportlijnen van de Olympische Spelen. ‘Bij de ingang heb je bijvoorbeeld een kunstwerk op de witte muren: gouden ringen, die met een knipoog verwijzen naar de Olympische spelen uit 1928, het jaar waarin Apollo paviljoen de deuren opende’, aldus Marsman.

Fluweel en marmer in Bodon

Het hotel is rijk gedecoreerd met een melange van fluweel, leer en marmer. Typerend is het gebruik van motieven en patronen: van de vloer tot aan het plafond. Marsman: ‘Bij Erens kan alles: niets is te gek. Mits de materialen van kwaliteit zijn en bij voorkeur handgemaakt. Net zoals het tiffany-glas in Lafayette-stijl en het zwarte plafond in het restaurant. Het laatste lijkt op behang, maar elke strook is er met de hand ingelegd.’

Bodon

In Bodon hangen lampen uit Parijs.

Je waant je bij Bodon in Parijs

Andere blikvangers zijn de originele Parijse patisseriebar en de lampen, afkomstig van originele brasseries in Frankrijk. ‘Je waant je in Parijs’.
‘Niet alleen het interieur imponeert, ook het eten bij Bodon is een beleving’, vertelt Marsman. ‘Hoewel de prijs van onze gerechten gemiddeld hoger ligt dan bij andere restaurants, weerhoudt het gasten niet te komen. Ze waarderen de locatie, het interieur, het eten én de tafelbereidingen.’

Tribute-logo

Bodon is op 5 oktober officieel geopend. Het is ook de datum waarop het Apollo Hotel Amsterdam toetrad tot het Tribute, portfolio van Marriott International. Nikita Marsman: ‘Om het Tribute-logo te mogen dragen, moet het hotel aan een aantal voorwaarden voldoen. De zaak moet naast een inspirerend design, ook twee restaurants hebben.’ Apollo Hotel bood al plek aan The Harbour Club Zuid en voegt hieraan nu restaurant Bodon toe.’

Vogelkooien

Designer Erens heeft van twee gangen in de zaak bijzondere plekken gemaakt. Marsman: ‘De gang die loopt van receptie naar de kamers is omgetoverd tot een groene oase waar gasten graag een boek lezen in de vogelkooien. Deze vogelkooien met zitjes en vintage tafels brengen je terug naar de jaren 50. Een andere gang loopt van Bodon naar de Harbour Club. Bijzondere verlichting creëert een soort tunnel die je verplaatst van de klassieke Parijse sfeer van Bodon naar het hippe Amsterdam van The Harbour Club.’

Vogelkooien met vintage zitjes in Apollo Amsterdam.

Vogelkooien met vintage zitjes in Apollo Amsterdam.

Meer nieuws over Apollo Hotels

Foto's

Reageer op dit artikel