fotoreportage

Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf geopend

Restaurant 5041

Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf heeft haar deuren geopend. Deze Japanse ramen noedelbar is een begrip in Düsseldorf en serveert nu ook ‘Japanese soul food’ op steenworp afstand van het Leidseplein in Amsterdam.

Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf geopend
Umaimon, fotocredits Joyce Goverde

Umaimon Amsterdam serveert authentieke Sapporo noedels die uit Japan worden geïmporteerd. Gedurende drie dagen worden ze gerijpt in een speciale noedel klimaatkast naar 18 graden. Hierna worden ze zorgvuldig ‘los gemasseerd’ en met precisie gekookt zodat ze precies de juiste elastische bite behouden. De Sapporo noedels worden geserveerd in een geconcentreerde kippenbouillon die 24 uur heeft getrokken en voorzien van verschillende toppings. Op de menukaart staan 12 verschillende kip ramen noedels. Tevens zijn er twee vegetarische ramen noedels op basis van miso soep en een diverse selectie aan Japanse side dishes.

Japanse kunst

Het interieur heeft Japanse invloeden met houten latwerk en opengewerkte lampenkappen. Daardoor ontstaat een sfeervolle zaak met een goed zicht op de keuken waar de ramen noedels worden bereid. Echte eyecatchers zijn de grafische kunstwerken, gemaakt door de Japanse designer Takumi Ogata. Dat Takumi ‘ambachtsman’ in het Japans betekent, kan geen toeval zijn.

Takumi & Umaimon

De ramen noedelbar Takumi werd in 2007 gelanceerd door de Japanse chef Saeki. Hij is een enorme liefhebber van Sapporo noedels uit Japan die hij serveert met een smaakvolle Tonkotsubouillon en varkensvlees. Al snel wordt ramen zeer populair als ‘Japanese soul food’ en er volgden meer Takumi restaurants in München, Berlijn, Frankfurt en Rotterdam, onder leiding van de Japanse chef Okada. In 2011 wordt het concept uitgebreid met Umaimon waarbij de Sapporo noedels worden geserveerd in een kippenbouillon met kip. En nu is ook Amsterdam een Umaimon vestiging rijker waar heerlijke kip ramen noedels geslurpt kunnen worden.

Foto's

Reageer op dit artikel