fotoreportage

Eerste beelden gerechten en interieur Bougainville van Pascal Jalhay en Eric Toren

Restaurant 4708

De deuren openen de tweede helft van november 2017. De deuren openen de tweede helft van november 2017. Misset Horeca heeft nu al de eerste beelden van Restaurant Bougainville in Amsterdam. Bougainville is het restaurant van hotel TwentySeven van Eric Toren. In de keuken van Bougainville maakt Pascal Jalhay zijn rentree voor gasten.  In de keuken van Bougainville maakt Pascal Jalhay zijn rentree voor gasten. 

Eerste beelden gerechten en interieur Bougainville van Pascal Jalhay en Eric Toren

Restaurant Bougainville, wordt toegankelijk voor zowel hotelgasten als gasten van buitenaf en krijgt een 24 uurs-à-la-carte keuken op sterrenniveau. Pascal Jalhay, voormalig sterchef van Vermeer en La Rive, wordt er de executive chef. Chef-kok wordt Tim Golsteijn, die voorheen werkte bij Rosarium Restaurant in Amsterdam. Lendl Mijnhijmer is er wine director.  ‘We gaan menu’s en a la carte doen,’ zegt Jalhay desgevraagd.

Meer beelden onderaan dit bericht

Het restaurant met zeventig zitplaatsen (inclusief chef’s table) is straks zeven dagen per week geopend. Er komt een exclusieve chefs-room voor maximaal veertien gasten.  Jalhay zal er een jong en ambitieus keukenteam gaan inspireren, opleiden en trainen voor zowel lunch als diner. Eveneens heeft hij de menukaart voor het restaurant, het suite-diner, het ontbijt en de private dining samengesteld.

Bougainville Amsterdam

Rauwe coquille met avocado en kroepoek van plankton.

TwentySeven

Hotel TwentySeven in Amsterdam wordt door hotelier Eric Toren omschreven als hét droomhotel.  Prestigieus is het nieuwe project zeker. In de zestien suites siert het mooiste marmer de badkamervloeren, stroomt water uit kranen van duizenden euro’s en heb je voor de prijs van de bedden ook een luxe auto. En dan hebben we het alleen nog over het interieur van de suites, nog niet over de service. Naast de medewerkers, noemt Toren bij TwentySeven het uitzicht bepalend, maar ook de locatie, het gemak, de rust en natuurlijk de service.

Eri Toren verkocht begin 2016 de aandelen van zijn succesvolle hotel The Toren in Amsterdam, dat door TripAdvisor zes jaar achtereenvolgend werd uitgeroepen tot het beste hotel van Nederland. Ook ging The Toren aan de haal met de titel voor het hotel met de beste service van Nederland

Na verkoop van zijn aandelen zou Toren voor de nieuwe eigenaar een internationale collectie boutique hotels opbouwen, gemodelleerd naar The Toren. Torens oog viel op de Dam 27. Zijn nieuwe werkgever wilde meedoen, maar dan alleen als ze ook het vastgoed in handen zou krijgen. ‘Hier was die optie er niet.’ Toren kon de locatie niet loslaten en durfde het wel aan om te investeren in een pand waarvan hij niet de bakstenen bezit. ‘Daarom zijn onze wegen gescheiden.’ Met de opbrengst van de verkoop van The Toren en vier andere investeerders kon TwentySeven worden gerealiseerd.’

Bougainville Amsterdam

Lendl Mijnhijmer en Pascal Jalhay.

Leestips:

Lendl Mijnhijmer naar ‘droomhotel’ TwentySeven van Eric Toren

Eric Toren over zijn droomhotel TwentySeven: ‘Sky is the limit’

TwentySeven is de naam van ‘top van de top-hotel’ Eric Toren

Pascal Jalhay is terug in de horeca

 

Foto’s Hans van de Meeberg

Reageer op dit artikel