fotoreportage

Foto’s vierde zaak Mario Ridder: Aji Rotterdam

Restaurant 779

Mario Ridder, patron cuisinier van sterrestaurant Joelia in Rotterdam, heeft 1 november 2017 zijn vierde zaak geopend. Na Joelia en de twee versies van CEO (Baas van het Vlees en Baas van de Lunch) is hij nu samen met zijn voormalige chef Pelle Swinkels gestart met Aji. Binnen kijken…

Foto’s vierde zaak Mario Ridder: Aji Rotterdam

Aji (spreek uit als Agie) van Mario Ridder en Pelle Swinkels bevindt zich in de Pannekoekstraat in Rotterdam en is 1 november 2017 geopend. De Zuid-Amerikaanse keuken staat centraal bij Aji, gecombineerd met Aziatische invloeden. ‘En wat Spaans temperament,’ lacht Mario Ridder. De naam Aji betekent letterlijk ‘peper’ in de regio die centraal staat in het restaurant.

‘Het is heel laagdrempelig. Als je binnenkomt staat er een kaartje op tafel met wat cocktails en bites. De grote menukaart bevat vis, vlees en vega gerechten. Niet opgedeeld in voor- en hoofd; de portiegroottes zijn allemaal gelijk. Ben je een matige eter dan zul je aan drie gerechten genoeg hebben, behoor je tot de grote eters, dan kies je vier gangen. De prijzen varieren van 13 tot 19 euro.’

Mario Ridder

Mario Ridder

Mario Ridder noemt het een verademing dat de zaak, met plek voor 50 tot 60 mensen, nu echt geopend is. ‘Als je ziet wat er tijdens zo’n bouwperiode allemaal moet gebeuren! Dat zijn immense inspanningen.’

De zaak telt ongeveer 50 zitplaatsen en de hoofdgerechten op de kaart variëren van 11 tot 19 euro. Het menu is opgedeeld in Bites (7), Vis (7 gerechten), Vlees (5 gerechten en Desserts; vier stuks waarvan 1 bestaat uit kaas. De zaak is geopend voor lunch en diner. Zondag en maandag zijn de sluitdagen, op dinsdag tot en met woensdag is Aji Rotterdam open van 12 tot 14 en van 17 tot 22 uur. Op donderdag tot en met zaterdag van 12 tot 23 uur, doorlopend.

>>> Mario Ridder opent vierde restaurant Aji in Rotterdam

 

De beelden zijn gemaakt door Sabrina Serraarens, Photography with Love .

Reageer op dit artikel