fotoreportage

Horecainterieur: restaurant Mezger in Domburg

Restaurant 1008

Tijdens de samenwerking bij Auberge De Campveerse Toren hadden Sander de Jonge en Jeroen Tanis afgesproken om ooit samen een restaurant te beginnen. Met de nieuwe orangerie tussen de twee villa’s Mezger en Maerel in Domburg en een eigen investeerder werd hun restaurantdroom werkelijkheid.

Horecainterieur: restaurant Mezger in Domburg
VFN#3780 Interieur

Dr. Johann Georg Mezger was een beroemde fysiotherapeut. Zijn ‘gouden duimen’ genoten internationale bekendheid. ‘Mezgers zomerresidentie was op de plek waar nu onze orangerie staat’, verklaart De Jonge de naam. De keukenstijl is modern Frans met veel streekproducten. ‘De wijnkaart, met veel natuurlijke wijnen, werd door onze maître Thomas Parlevliet samen met Jeffrey Hendrikse, voorheen van Oud Sluis en nu wijnimporteur, ontwikkeld.

Ontbijt voor de buren

Het restaurant verzorgt ook het ontbijt voor de buren, de gasten van Mezger Lodges. ‘Bij de orangerie hebben we nu een kruidentuin’, vertelt Tanis. ‘Maar volgend jaar krijgen we een extra stuk land zodat we onze eigen groente kunnen kweken.’ De mannen zijn heel blij met hun nieuwe plek en de reactie van de gasten. ‘We merken dat Domburg wel toe was aan een wat luxer restaurant’, vatten ze de eerste maanden van openstelling samen.

Cijfers Mezger

Mezger. Domburgseweg 28
Domburg

6
fte’s, 3 in de bediening, 3 in de keuken die ook de afwas doen

48
couverts binnen en 30 couverts buiten, plus twee loungehoeken

250.000
euro investering voor verbouwing en inrichting via een eigen investeerder

6
de kaart wordt elke 6 weken
compleet vernieuwd

VFN#3780 Interieur

Meer nieuws uit Domburg

Foto's

Reageer op dit artikel