fotoreportage

Horecainterieur: fusion horeca en mode Moscow at Sea in Leiden

Restaurant 1610

Daan van der Wild opende Moscow at sea in Leiden. De zaak is een Portugees-Russische fusion van horeca en mode. Zijn merk Moscow produceert kleding in Porto, waar zijn liefde voor de Portugese keuken is ontstaan. Toen ASR hem benaderde om in Leiden een etage voor zijn mode te huren, besloot hij het hele pand te huren en horeca in de zaak te integreren.

Horecainterieur: fusion horeca en mode Moscow at Sea in Leiden
(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal Leiden - Restaurant Moscow

Winkelen moet een beleving zijn, zeker nu je zo makkelijk online kunt shoppen’, stelt Van der Wild. Dat was de reden om horeca toe te voegen aan de modewinkel. ‘Er was nog geen goed visrestaurant in Leiden, en vis is heel populair in Porto waar we veel kleding laten produceren. Gecombineerd met kaviaar op de kaart maakt Moscow een blend van de beste Nederlandse, Portugese en Russische pure smaakervaringen.’ The fashion of food, zoals Van der Wild het noemt.

Mode als visitekaartje

De inrichting van het pand is van de hand van Concepts of Living; een industriële inrichting met veel hout, beton en staal.
Dat mode het visitekaartje is, is te zien aan de kleding van het personeel. De bediening is stijlvol en modieus gekleed en de keukenstaf heeft stoere buizen van spijkerstof. Van der Wild: ‘Jammer dat Moscow nu nog geen eigen keukenlijn heeft, maar wie weet.’

Cijfers Moscow

Moscow at Sea, Breestraat 66
Leiden

24
maanden duurde de verbouwing, na oplevering duurde het nog eens 3 maanden om het restaurant helemaal gereed te maken voor de opening

500.000
euro is geïnvesteerd in de verbouwing en de inrichting. Het bedrag is uit eigen vermogen gefinancierd

113
couverts, 65 beneden in de modezaak en 48 boven bij open keuken inclusief de chef’s table

17
fte’s, waarvan 10 in de bediening en 7 in de keuken

Beeld: Roel Dijkstra Fotografie

Moscow Leiden

(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal
Leiden – Restaurant Moscow

Meer nieuws uit Leiden.

Foto's

Reageer op dit artikel