fotoreportage

Horecainterieur: Popocatepetl in Arnhem van Debuut

Restaurant 1421

Debuut opende op 26 oktober in Arnhem de achtste Popocatepetl. Het is de grootste vestiging, waarin flink is geïnvesteerd: €1,5 miljoen. ‘Onze nieuwste telg heeft veel gelijkenissen met de andere restaurants, maar déze haalt het maximale uit ons Mexicaans concept’, aldus Fred Bus van Debuut. Binnenkijken bij Popocatepetl in Arnhem.

Horecainterieur: Popocatepetl in Arnhem van Debuut

De locatie, de hoogteverschillen in de ruimte en het terras met uitzicht op de vijver met fontein dragen bij aan het Zuid-Amerikaanse gevoel in Popocatepetl Arnhem. De all-day Mexican huist in hetzelfde complex waarin restaurant Stan & Co van Debuut ook is gevestigd. ‘Een perfecte locatie voor ons Mexicaans concept’, vertelt Fred Bus van Debuut. ‘Arnhem werkt aan haar image.’ De stad en bewoners passen bij de doelgroep van Debuut. ‘Arnhem heeft dezelfde vibe die ik in Eindhoven voelde toen de stad upcoming was’, aldus de eindverantwoordelijke voor alle projecten en concepten van Debuut.
De Arnhemse zaak heeft een eigentijds design met een Mexicaanse touch. Bus: ‘Het is één grote warme Mexicaanse huiskamer. Overal waar je zit, ervaar je de grootte van de zaak, maar desondanks voelen gasten zich geborgen door de vele intieme hoekjes en diversiteit aan zitjes.’

Optimale zichtlijnen in Popocatepetl

Bekende elementen van Popocatepetl zijn de gelukswand met hoefijzers, rieten lampenkappen, veel planten, teksten op wanden, authentieke Mexicaanse gekleurde kuipstoeltjes en de kleuren roze en groen. ‘De locatie, de ruimte en zichtbaarheid maken deze vestiging bijzonder. De open keuken is het hart van de zaak. Deze is niet alleen van voren open, maar heeft zichtlijnen van alle kanten. Gasten zien hierdoor de bereiding van de gerechten’, vertelt Bus.

Serre Popocatepetl in Arnhem met uitkijk op de vijver met fontein.

Je ervaart het Zuid-Amerikaans gevoel

De keuken loopt over in de bar. ‘De cocktailbar komt heel goed tot zijn recht, net als de serre en het terras. De serre is een fantastische plek waar je goed contact hebt met binnen én buiten. Enorme schuifdeuren kunnen bij mooi weer open. Je ervaart op deze plek een Zuid-Amerikaans gevoel’.
Andere blikvangers in de zaak zijn de twee kolommen bekleed met koper en daaromheen een ronde zit met hoge tafels en barkukken. Bus: ‘We hebben met het design optimaal gebruikgemaakt van de aanwezige bouwconstructie.’

Mocktails en cocktails in Popocatepetl

Alle restaurants van Popocatepetl worden gerestyled en krijgen een eigentijds karakter. Utrecht, Rotterdam en Haarlem zijn inmiddels getransformeerd naar de nieuwe stijl. Popocatepetl The Mexican is een all day-concept. Op de menukaart staan Mexicaanse klassiekers, verfijnde gerechten, bites to share en zoetigheden. Te nuttigen als ontbijt, lunch, borrelsnack of diner. Ook is er een uitgebreide drankenkaart met onder andere mocktails en cocktails, waaronder de ‘Mexican Bulldog’; een combinatie van een Corona-biertje met een Margarita.

Meubilair en licht

Het meubilair komt van Satelliet, de hoofdleverancier van Debuut. De meubels in de serre en op het terras in Arnhem zijn afkomstig van Fair Furniture. Fair Furniture ontwerpt en produceert designmeubelen met respect voor mens, milieu en materiaal. De stoelen zijn gemaakt in Mexico. Het geluid en de verlichting is gedaan door de vaste partner: DEP in Waddinxveen.

Lees hier de geheimen van Fred Bus voor het neerzetten van een goed concept

Foto's

Reageer op dit artikel