fotoreportage

Horecainterieur: Volledig roze en ‘tegendraads’ Mama Kelly in Amsterdam

Restaurant 2825

Mama Kelly heeft de deuren geopend in het Olympisch Stadion in Amsterdam. ‘Pink isn’t just a color. It’s an attitude’, meldde eigenaar Rein Rambaldo eerder over het restaurant dat volledig roze kleurt. Bekijk hier de foto’s van het horecainterieur.

Horecainterieur: Volledig roze en ‘tegendraads’ Mama Kelly in Amsterdam

 

Mama Kelly in Den Haag is de formule van Rein en Willemien Rambaldo, Singha Witteman en Bas Bloemink. Al geruime tijd waren zij op zoek naar een geschikte horecalocatie om een tweede vestiging te openen. Na de succesvolle kip en kreeft pop-up tijdens de Horecava in 2015 wist Mama al vrij zeker dat een eventuele volgende vestiging in de hoofdstad moest komen. Begin dit jaar werd deze plek van ruim 1000 m2 gevonden in het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid. Een plek die in niets en tegelijkertijd misschien wel in alles lijkt op de Haagse Caballero Fabriek, waar restaurant Mama Kelly Den Haag is gevestigd. Ook weer een historisch gebouw buiten het centrum. En wellicht ook weer een tikkeltje weinig voor de hand liggende plek.

‘Interieur-technisch slaan we een compleet andere weg in’

Rein Rambaldo: ‘En toch gaan we het ook hier weer net allemaal even anders doen. Het is sowieso nooit het idee geweest om Den Haag op te pakken en zo weer neer te zetten in Amsterdam. Interieur-technisch slaan we bijvoorbeeld ook echt een compleet andere weg in. We willen creatief blijven. En vernieuwen. Dat betekent dat iedere vestiging uniek is. Maar ondanks haar verschillende looks, behoudt ze altijd hetzelfde karakter. Dus kip en kreeft blijven de signature gerechten.

Tegendraads

(C) Roel Dijkstra Fotografie

Rambaldo is naast restaurateur, eigenaar van De Horeca Fabriek, een interieurontwerp- en conceptbureau voor de horeca. Voor het interieurontwerp van Mama Kelly in Amsterdam slaat hij een totaal nieuwe weg in. ‘Weg van de gebaande paden en tegendraads op de industriële en vintage stijl die we overal zien. Het interieur wordt een statement.’

Sexy Mama Kelly

Een creatieve geest, oog voor detail én een flinke dosis lef: het zijn de ingrediënten voor Mama Kelly. Enkele jaren geleden opende het restaurant de deuren in Den Haag. Ondanks de locatie – op een bedrijventerrein een kleine 5 kilometer buiten het centrum – zit de zaak nagenoeg iedere avond vol. ‘Je moet je zaak sexy maken’, verklaart mede-eigenaar Rein Rambaldo (44). Maar hoe doe je dat? Lees hier het uitgebreide interview dat Misset Horeca met hem had.

Bekijk hieronder de foto’s van Mama Kelly Amsterdam. Foto’s: René van Dongen.

Foto's

Reageer op dit artikel