fotoreportage

Binnenkijken bij out of te box-concept Mama Kelly

Restaurant 8297

Mama Kelly, dat 13 november in het Amsterdamse Olympisch Stadion de deuren opende, kleurt volledig oudroze. ‘Geen copycat van Mama Kelly Den Haag, maar iets nieuws. Een out
of the box-concept waarin we lef tonen. Het is een statement naar horeca Nederland: ‘Wees niet bang om anders te zijn,’ aldus eigenaar Rein Rambaldo.

Binnenkijken bij out of te box-concept Mama Kelly

Rein en zijn vrouw Willemien Rambaldo moesten hun compagnons Singa Witteman en Bas Bloemink overtuigen om in het gewaagde roze Mama Kelly te investeren. De inspiratiebron was een klein restaurantje in New York, dat van top tot teen roze was. Rambaldo verbaasde zich over het publiek dat de zaak bezocht en werd enorm geïnspireerd. ‘Het restaurantje zat stampvol met een mix van jong en oud; vrouwen én mannen. Dit bewees mij dat roze maar een kleur is, het gaat uiteindelijk om het product,’ aldus Rambaldo.

Instagrammable interieur is belangrijk in ontwerp

Ondanks de verschillende looks in Amsterdam, behoudt Mama Kelly hetzelfde karakter. Kip en kreeft blijven de signature gerechten.’ Herkenbare elementen zijn graphics op de muren, de selfiebox – een speciaal ingerichte ruimte waar gasten selfies maken – en de zitjes geplaatst in het geraamte van een huisje. Niet van staal zoals in Mama Kelly Den Haag, maar van messing. Kunst is van de Amsterdamse kunstenaar Skulljan. ‘Instagrammable interieur is belangrijk in een ontwerp.’
Het levert Rambaldo veel op. ‘Gasten staan in de rij om een selfie te maken in onze selfiebox. Ook de afbeeldingen van de kippen en kreeften op de vloerbedekking en in de stoffering van de banken en stoelen in het souterrain blijken gewild om te delen op social media.’

Mama Kelly doet mee met de grote jongens

Roze is een moeilijke kleur om mee te werken. Rambaldo: ‘Mama Kelly moet op langere termijn ook nog hip en happening zijn. Dus niet te zoet, geen zuurstokroze.’ Het was voor Rambaldo spannend hoe alles bij elkaar zou passen. ‘We werkten met diverse partijen én materialen. Enorme opluchting toen bleek dat alles combineerde en kleurt in hetzelfde oudroze.’ De kleur werd gecombineerd met messing en hout.

Classy Mama Kelly

De sfeer in beide Mama Kelly-vestigingen is totaal anders. ‘In Den Haag is het industrieel, rauw en stoer. In Amsterdam heerst er een internationaal, classy en shiny sfeertje. We wilden mee met de grote jongens in Amsterdam en iets toevoegen aan de stad’, zegt Rambaldo. Het vier verdiepingen tellende restaurant is op iedere etage anders. ‘Gasten hebben daardoor bij ieder bezoek weer iets nieuws te ontdekken.’

Secret bar ‘The Closet’ opent in janauri: geen roze maar panterprint

Mama Kelly Amsterdam heeft nog een geheime ruimte op de eerste etage. In januari 2018 gaat deze secret bar open onder de naam ‘The Closet’. The Closet is af te huren voor feesten en evenementen. Geen roze, maar een totaal ander gedurfd ontwerp siert straks deze ruimte. ‘Van vloer tot plafond wordt die bedekt met een panterprint.

Rambaldo is klaar met het industriële

‘De designs mogen wat vrolijker’, aldus Rambaldo. Als designer is hij dan ook klaar met het industriële. Als eigenaar van interieurontwerp- en conceptbureau De Horeca Fabriek neemt hij zelfs geen opdrachten meer aan van ondernemers die hun zaak industrieel ingericht willen hebben. ‘Gasten hebben weer meer te besteden en er is behoefte aan een andere look en feel.’

Verlichting en meubilair Mama Kelly

De verlichting van Mama Kelly Amsterdam komt van de designers Tom Dixon en Piet Hein Eek. DEP maakte het lichtplan en zorgde voor het geluid. Al het meubilair is afkomstig van Satelliet.

Meer lezen over instagrammable interieur? Download hier gratis de interieurtrends voor 2018.

Foto's

Reageer op dit artikel