fotoreportage

Binnenkijken bij Burrata aan de Turfmarkt in Den Haag

Restaurant 1405

Het Italiaanse restaurant Burrata heeft een tweede vestiging geopend in Den haag. Naast de eerste locatie aan het Goudenregenplein zit er nu een tweede Burrata aan de Turfmarkt in Den Haag. Donderdag 30 november is de zaak officieel geopend. Binnenkijken?

Binnenkijken bij Burrata aan de Turfmarkt in Den Haag

Restaurant Burrata aan de Turfmarkt in Den Haag is van maandag tot en met zaterdag geopend, voor lunch, diner en borrel en biedt plaats aan 200 gasten. De keuken is geopend tot 22.00 uur. De eigenaren zijn Rogier Baas, Chris Brosius, Damiano Piacenza, Ron Navarro en Cees Franken.

Naast een tweede locatie zijn de eigenaren van restaurant Burrata ook bezig geweest met het voorbereiden van franchise plannen. Als het aan hen ligt, blijft het namelijk niet bij deze twee vestigingen. De heren hebben de ambitie de formule uit te breiden naar een franchiseconcept. Het concept zoals deze nu is neergezet, zal fungeren als blauwdruk voor de nog te openen vestigingen. Aantallen kunnen nog niet genoemd worden, maar er zijn al wel gesprekken gaande met potentiele franchisenemers.

Restaurant Burrata

Restaurant Burrata wil de vele forenzen die het restaurant dagelijks passeren verleiden, maar daarnaast wil het restaurant ook een buurtfunctie creëren. Italianen en familie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dan ook niet vreemd dat het restaurant naast de zakelijke gast ook gezinnen wil aanspreken.

Interieur restaurant Burrata

Net als de vestiging aan het Goudenregenplein is ook Burrata Turfmarkt ruim opgezet. Het interieur doet internationaal aan, met een authentiek Italiaanse sfeer. Kenmerkend aan het concept zijn de blauwe wandtegeltjes, de muurschilderingen en bruine chesterfieldbanken. De bar nodigt uit voor een drankje. Niet vreemd, aangezien Italië bekend staat om zijn borrelcultuur, ook wel de ‘Aperitivo’.
Bij binnenkomst valt je oog direct op de grote vitrine gevuld met gegrilde groentes, olijven, verse salades en sandwiches. Dit gedeelte is nieuw toegevoegd aan het concept: Italian Streetfood. Focaccia’s, piadini’s of pizzapunten voor de snelle trek. En terwijl je wacht op je bestelling kun je je Italiaans opvijzelen door één van de Italiaanse kranten door te bladeren.

Op de menukaart zijn antipasti, pizza’s en pasta’s te vinden, aangevuld met Italiaanse wijnen. De chefs werken volgens het ‘Slow Food’ principe. Slow Food is een wereldwijde beweging die bestaat uit mensen die staan voor good, clean & fair food. Good staat voor kwaliteit, smaakvol, gezond. Clean voor productieprocessen die geen schade veroorzaken aan de omgeving. Fair voor het bereikbaar zijn voor iedereen, toegankelijke prijzen voor consumenten, gezonde voorwaarden en marge voor producenten.

Burrata

Burrata is een mozzarella gevuld met room die ze in de jaren 50 in Andria (Puglia) per ongeluk hebben ontdekt bij het maken van mozzarella. De Burrata wordt veelal gebruikt als voorgerecht, in salades, in de pasta en op de pizza.

Reageer op dit artikel