fotoreportage

Horecainterieur: 55 extra zitplaatsen na flinke verbouwing bij De Boterlap Harderwijk

Restaurant 841

De Boterlap in Harderwijk, tweevoudig winnaar van de Misset Horeca Terras Top 100, heeft na een drie maanden durende verbouwing 55 extra zitplaatsen weten te creëren. ‘We hebben een hele verdieping erbij betrokken’, vertelt mede-eigenaar Gert Boonen. Bekijk hier de foto’s.

Horecainterieur: 55 extra zitplaatsen na flinke verbouwing bij De Boterlap Harderwijk

Binnen had de brasserie al 55 zitplaatsen. Dat aantal is nu verdubbeld. In het café kunnen nog 70 mensen zitten maar het terras heeft maar liefst 288 zitplaatsen.

‘Gasten krijgen dezelfde menukaart in het nieuwe deel van het restaurant. Het concept is ook hetzelfde, wel hebben we er een hele andere wereld kunnen creëren. Dat vonden we leuk’, vervolgt Gert Boonen. ‘Gasten hebben vanuit dit deel van de brasserie ook prachtig uitzicht op het Marktplein.’

De voorbereidingskeuken verhuisde naar een andere locatie in het pand om plaats te maken voor de extra zitplaatsen. Het interieur werd gedaan in samenwerking met Studio Speelman en  Studio Prima Projekten.

Keukentips van Omar Dahak van De Boterlap uit Harderwijk

Over De Boterlap in Harderwijk

De Boterlap in Harderwijk won zowel in 2009 als in 2013 de Terras Top 100 van Misset Horeca. Ruim vijf jaar geleden werd Omar Dahak mede-eigenaar van De Boterlap die hij nu runt samen met Gert Boonen. Naast de bruine kroeg werd een voormalig snackbar geannexeerd en ingelijfd. Muur eruit, nieuw interieur erin.

Wat inkoop betreft, werkt Dahak nog steeds met producten waarmee hij ook kookte in de tijd dat hij in bezit was van een Michelinster bij ’t Nonnetje in Harderwijk. ‘Maar ik maak nu keuzes. Ik heb partners en leveranciers. Mijn partners zijn medebepalend voor mijn bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld Menno ’t Hoen met zijn brood, mijn vleesleveranciers, de verse vis van Schmidt. De friet die mijn groenteboer voor me snijdt. Daarmee kan ik me onderscheiden.’

Terras Bootcamp: een dag bij een topterras


 

Foto's

Reageer op dit artikel