fotoreportage

Horecainterieur: visrestaurant Bijvangst in Amsterdam

Restaurant 1505

Een visrestaurant met een missie. Dat is wat Misha Soesman, Philippe Verhaaren en Huibert de Leede met Bijvangst in Amsterdam voor ogen hebben. Samenwerking met drie duurzame vissers zorgt voor een uniek assortiment Noordzeevis, de bijvangst. Dat gaat nu niet naar de visverwerking maar komt hier op de menukaart.

Horecainterieur: visrestaurant Bijvangst in Amsterdam

Bijvangst in Amsterdam  is een visrestaurant met onbekende vissen uit de Noordzee op de menukaart.  Het restaurant onderging een grondige verbouwing. Soesman: ‘Het was wel een lange bevalling’. De start was begin dit jaar en duurde bijna negen maanden. Het doel met het restaurant is tweeledig: enerzijds de gasten laten ervaren dat je met bijvangst mooie visgerechten kunt bereiden, anderzijds willen de eigenaren met het restaurant een buurtfunctie vervullen.

Noorzeevissen op de wanden in Bijvangst

‘De tekeningen van de Noordzeevissen op de wanden, voorzien van teksten met de nodige humor in de achtergrondinformatie, is van de hand van onze buurtgenoot en beeldend kunstenaar Jan Rothuizen, ook bekend van de Volkskrant’, vertelt Soesman. ‘Het interieur is grotendeels door Imke Asmussen gedaan.’
Vooralsnog is Bijvangst alleen met diner geopend, maar er zijn plannen. ‘We hopen vanaf december ook op zaterdag en zondag overdag open te gaan. Er is veel winkelend publiek in deze kinderrijke buurt. Daarom is er een kinderspeelplaats beneden, komt er ook nog een kleine kas in de tuin en uiteindelijk willen we met onze bijvangstvis liefst ook volgend jaar nog de supermarkt in.’

Cijfers van Bijvangst

Bijvangst, Middenweg 33 in Amsterdam

120
couverts: 10 aan de bar, 30 beneden, 80 boven en een kinderspeelplaats

13
fte’s: 6 in de keuken, 4 in bediening en 3 runners

400.000
euro investering, na casco oplevering via crowdfunding voor ruim 30.000 euro aan diners verkocht

9
maanden verbouwen in etappes van oplevering casco tot opening

Foto’s: Diederik van der Laan

Bijvangst in Amsterdam

Foto's

Reageer op dit artikel