fotoreportage

Horecainterieur: visrestaurant Langoest Rotterdam

Restaurant 1015

Na een paar jaar ‘Fjord’ op de Blaak te hebben gerund, besloot Shi-Qian Yi zijn aandelen te verkopen en met het hele gezin op wereldreis te gaan. Overal ging hij op zoek naar de beste vis. Thuisgekomen wist hij dat er maar één ding restte; een toegankelijk restaurant met goede en verse vis openen, direct aan de Maas. Binnenkijken bij Langoest Rotterdam.

Horecainterieur: visrestaurant Langoest Rotterdam

‘Vis is mijn passie. Ook tijdens onze wereldreis at ik het liefst vis. Maar de vis moet wel supervers zijn’, zegt Shi-Qian Yi. ‘Dus als er niet geleverd kan worden, serveren we geen vis. Daarom is Langoest Rotterdam ook op zondag dicht’.

Perfecte locatie voor Langoest Rotterdam

Met het pand van Brutus Beer aan de Boompjes vond hij de perfecte locatie voor zijn restaurant. ‘Ik kwam bijna dagelijks langs het pand van Brutus. Toen ik na onze reis het te koop-bordje zag staan, heb ik direct actie ondernomen.’ Het restaurant kijkt uit op de skyline van Rotterdam met de Erasmusbrug en de Nieuwe Maas.

Interieur is zeeblauw

Het interieur is van de hand van Horeca Sfeermakers en is uitgevoerd in ‘zeeblauw’ met een verhoging bij de ramen voor een beter zicht op de Maas. Yi is loyaal aan de stad; hij werkt het liefst met producten en leveranciers uit Rotterdam. Zo komt het brood van Jordy’s Bakery, de koffie van Giraffe en de vis van Schmidt Zeevis.

Cijfers Langoest Rotterdam

Langoest Rotterdam, Boompjes 677

33
euro voor driegangenmenu,
tot 45 euro voor vijfgangenmenu

>250.000
euro financiering met eigen geld en een stille vennoot

75
couverts binnen, 60 plaatsen op het terras buiten met zicht op de skyline van rotterdam

7
fte’s, plus 7 parttimers voor keuken en bediening

Beeld: Roel Dijkstra Fotografie en Ferdy Collewijn

Zelf een zaak starten? Download hier gratis het stappenplan van conceptontwikkelaar Ronald Huiskamp 

Foto's

Reageer op dit artikel