fotoreportage

Horecainterieur: restaurant Entrepot in Amsterdam

Restaurant 1551

Na een inspiratieweekend voor hun nieuwe restaurant bracht een advertentie Xander Waller en Arvid Schmidt op het spoor van een pand aan een van de mooiste kades van Amsterdam. Het oude biljartpaleis werd verbouwd tot een licht restaurant, waar met eerbied aan het verleden één biljart is gebleven. Binnenkijken bij Entrepot.

Horecainterieur: restaurant Entrepot in Amsterdam
Amsterdam - Restaurant Entrepot aan het Entrepotdok. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Entrepot biedt alleen à la carte aan. ‘Je kunt met onze dagelijks wisselende menukaart zelf de avond samenstellen. Zo kun je vijf gerechten eten of alleen één groot gerecht. Van sommige gerechten bieden we ook een dubbele portie aan’, zegt Xander Waller. De wijnkaart is betaalbaar en Europees. Chef-kok Arvid Schmidt kookt veel op open vuur en heeft een passie voor ‘roken’ en slow cooking.

Biljart in Entrepot

‘Het biljart wordt elke dag wel een keer gebruikt’, merkt Waller op.‘ Sommige gasten komen wat vroeger om even voor het diner een potje te spelen, maar er wordt ook vaak na het diner nog gespeeld.’
Entrepot heeft goed gekeken naar de sluiting van andere restaurants en is daarom juist op zondag en maandag open. Later volgt ook opening overdag, beginnend in het weekend, zegt Waller. ‘Eerst onze service goed op orde krijgen, daarna gaan we vroeger open en de caféfunctie activeren.’

Cijfers Entrepot

Entrepot, Entrepotdok 8
Amsterdam

400
vierkante meter van oude biljartzaal is nu restaurant en café

60-80
couverts binnen door flexibel cafégedeelte

10
fte’s, waarvan 5 in de keuken (plus 1 afwas) en 5 fte’s in bediening, waarvan 2 runners

400000
euro investering met hulp van stille vennoten

Beeld: Diederik van der Laan

Hier meer over trends in horecainterieur

Reageer op dit artikel