fotoreportage

Horecainterieur: bistro Berlage Amsterdam

Restaurant 1012

Half december opende de vernieuwde bistro in de Beurs van Berlage. Het oude grand café in het monumentale beursgebouw is in vijf weken tijd omgetoverd tot een bistro nieuwe stijl.

Horecainterieur: bistro Berlage Amsterdam
© Twycer / www.twycer.nl

Op de kaart bij bistro Berlage staan klassiekers met eigentijdse twist. Ook is er veel aandacht voor groente en producten uit Amsterdam en omgeving.W e houden er met onze productkeuze rekening mee dat gasten steeds bewuster eten. Ons streven is om bijzondere gerechten te serveren, ook voor vegetariërs en flexitariërs’, zegt chef-kok Herb van Drongelen.

Bar met koperen schubben bij bistro Berlage

Elementen van het monumentale karakter van het gebouw hebben de ontwerpers van de Horeca Fabriek verwerkt in het nieuwe interieur. De ronde vormen van de gewelven komen terug in het ontwerp van de bar met de koperen schubben. Ook de blauwe kleur van de bekende tegeltableaus van Jan Toorop heeft een bestemming gekregen in de kleuren van het nieuwe meubilair.

Onaantrekkelijk beursplein

‘Ondanks de huidige onaantrekkelijkheid van het beursplein (er wordt momenteel voor de deur gebouwd) weten zowel toeristen als Amsterdammers ons te vinden en krijgen we leuke eerste reacties’, vertelt Diederik Luijt, de manager van bistro Berlage.

Cijfers bistro Berlage

Bistro Berlage
Beursplein 1, Amsterdam
Amsterdam

11
fte’s totaal. in de keuken 5, in de bediening 6 voor 10 medewerkers

98
couverts binnen waarvan 6 aan de bar. Ook 118 op het terras

290.000
euro verbouwing inclusief keuken en inrichting. Exclusief de bouwkundige en installatietechnische kosten van 140.000 euro. Alles vanuit eigen vermogen

29,50
euro voor een regelmatig wisselend driegangenmenu

Foto’s:  Twycer

Meer nieuws over de bistro en Beurs van Berlage

© Twycer / www.twycer.nl

Foto's

Reageer op dit artikel