fotoreportage

Horecainterieur: Coperto in Zwolle

Restaurant 1129

Met het oog op de vele toeristen en grote bedrijven in de regio Zwolle hoopt de Pillows Group met de Coperto Restobar, in de nieuw aangebouwde glazen serre in het boetiekhotel, in een behoefte te voorzien. De restobar heeft een huiselijke sfeer en is laagdrempelig, ook in prijs. Gasten kunnen er elke dag vanaf 12.00 uur genieten van à-la-cartegerechten met producten van kleine foodproducenten uit de regio.

Horecainterieur: Coperto in Zwolle
Coperto Restobar in Hotel Pillows Zwolle MH01-2018

De combinatie van kleinschalig, huiselijk hotel en betaalbaar kwalitatief restaurant was er nog niet in Zwolle. In dat middensegment willen wij gaan zitten’, zegt Remco Jansen, de chef-kok van Coperto die al in september in dienst kwam om zo zijn eigen team te kunnen samenstellen.

All day dining met Bib Gourmand-ambitie

Het doel van Jansen is uiteindelijk te koken op Bib Gourmand-niveau. ‘Daarom zorgen we ook dat ons menu altijd binnen de €37-grens van de Bib past’, verklaart hij. Het restaurant voert een all day dining-menu. ‘Gasten kunnen vanaf 12.00 uur tot laat in de avond van hetzelfde menu kiezen.’

Coperto heeft een dubbele betekenis

Voor hotelgasten verzorgt Coperto ook ontbijt- en roomservice. De naam Coperto heeft een dubbele betekenis. ‘Italiaans past bij onze pure stijl van koken en ‘coperto’ is een arrangement op onze kaart waar we voor een kleine toeslag onbeperkt tafelwater, brood en wat hartigheden serveren.’

Cijfers Coperto

Pillows Grand Hotel Ter Borch
Stationsweg 9 in Zwolle

56
couverts binnen, ook 56 op het
terras bij maximale bezetting

20
fte’s in de restobar, waarvan 8 in keuken en 12 in bediening

7
dagen per week open in de ochtend voor ontbijt van hotelgasten en van 12 tot 22 uur een all day menu

6
euro voor coperto-arrangement, 37 euro voor driegangenmenu

Beeld: Foto Hissink

Coperto Restobar Zwolle

Coperto Restobar in Hotel Pillows Zwolle

Foto's

Reageer op dit artikel