fotoreportage

Binnenkijken bij Kale & de Bril in Goes

Restaurant 573

Tijdens hun samenwerking op Bonaire ontstond het plan om samen een restaurant in Zeeland te beginnen. De zoektocht naar de naam bracht Marc Everse en Niek Traas naar hun bijnamen. Een naam die de titel vormde van het ondernemersplan en perfect past bij de relaxte stijl van werken en sfeer in het restaurant.

Binnenkijken bij Kale & de Bril in Goes
Restaurant Kale en de Bril in Goes

Na altijd voor een baas te hebben gewerkt, vonden de mannen het tijd om met een eigen restaurant zelf de koers te kunnen bepalen. ‘Behalve dat we dan onze eigen werktijden bepalen, kunnen we ons ook uitleven in de keuken’, vertelt Traas. ‘Zo maken we bij Kale & de Bril een visgerecht met een jus van rode kool.’

Visie Kale & de Bril: avondvullend blij maken met eten

De keuze voor Goes was snel gemaakt. ‘We wonen allebei in de buurt en net buiten het stadscentrum kwam een pand vrij dat bij onze plannen paste’, zegt Everse. ‘Dat we daardoor minder walk-in’s krijgen die één of twee gerechten bestellen, is jammer maar onze visie is om mensen avondvullend blij te maken met lekker eten.’

‘Humorvol restaurant met aandacht voor allergieën’

Aandacht voor allergieën en groente

Het klein aantal couverts maakt dat de koks weinig personeel nodig hebben. ‘Er is alleen iemand extra in de bediening, want we komen zelf ook vaak aan tafel.’ Binnen het restaurant is veel aandacht voor allergieën en groente. Dat laatste zelfs in de decoratie. ‘Ook daar willen we het anders doen’, vult Traas aan. ‘We houden de smaken zo puur mogelijk. Bovendien hebben we extra aandacht voor gasten die vegetarisch willen eten of een lactose- of glutenallergie hebben.’

Cijfers Kale & de Bril

Piet Heinstraat 3a, Goes

35
couverts alleen binnen, geen terras

4
fte’s: de twee eigenaren in de keuken en twee in de bediening

100.000
euro investering via crowd-funding in familiaire kring voor verbouwing en overname

55
euro voor 6 gangen avondvullend, 35 euro voor 3 gangen

Fotograaf: Peter Roek

Download hier gratis het artikel: ‘Tien experts over trends die voorbijgaan en blijven op het gebied van interieur en concepten.’

Foto's

Reageer op dit artikel