fotoreportage

Binnenkijken bij restaurant 6 & 24 in Den Haag

Restaurant 1172

Rik van de Laar en Saskia de Kuijer vonden het na 7 jaar werken bij De Librije tijd voor het runnen van een eigen zaak. Ze openden restaurant 6 & 24 in Den Haag. Kijk binnen bij hun nieuwe zaak.

Binnenkijken bij restaurant 6 & 24 in Den Haag
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal 6&24 restaurant Den Haag Eigenaren Saskia de Kuijer en Rik van de Laar

Rik van de Laar en Saskia de Kuijer openden restaurant 6 & 24 in Den Haag. Ze waren al langer op zoek naar een eigen zaak. Na 7 jaar werken bij De Librije werd het daar wel tijd voor. De eerste plannen gingen richting Breda, Delft of Rotterdam. Toen uit onderzoek bleek dat er meer ruimte in de markt voor het hogere segment in Den Haag was, werd de koers verlegd. Het pand waar voorheen het Italiaanse restaurant Senso zat, werd hun nieuwe locatie.

Met driesterrenervaring naar eigen restaurant 6 & 24

‘We zochten in de naam van het restaurant iets persoonlijks, zonder onze eigen namen te gebruiken. De naam moest ook in het Engels makkelijk zijn, vanwege de vele expats in Den Haag. Zo kwamen we bij 6 & 24. Rik is jarig op de 24e (februari)en ik op 6 (maart), verklaart De Kuijer.

Pure smaken

De keuken voert een internationale kaart met gebruik van lokale producten. ‘Ik houd van de natuur en pure smaken met respect voor het product en herkomst. Alles wat op het bord komt, moet elkaar versterken’, vertelt Van de Laar.

Huiselijke sfeer met natuurlijke kleuren in 6 & 24

De inrichting is verzorgd door Horecasfeermakers uit Rotterdam. ‘Het restaurant bestaat uit verschillende etages, we wilden op elke etage een iets andere huiselijke sfeer met natuurlijke kleuren’, zegt De Kuijer. Het werven van personeel kostte weinig moeite. ‘Alles ging zoals we het bedacht hadden en binnen budget.’ Wat ambities betreft is het paar duidelijk. ‘We willen een goedlopende zaak waar gasten altijd blij de deur uitgaan. Niet alleen nu maar ook over 5 jaar. Bij ons staat de gast centraal.’

Cijfers 6 & 24

6 & 24
Nobelstraat 13, Den Haag

52
couverts binnen en geen terras

100.00 – 200.000
euro investering voor overname en inrichting van pand en keuken

4
fte’s inclusief beide eigenaren plus 3 oproepkrachten in de keuken en 2 in de bediening

45
euro voor het viergangenmenu, vegetarisch is 5 euro goedkoper

Beeld: Roel Dijkstra Fotografie

Leestip: Zelf bedrijf starten? Download gratis het stappenplan: van marktonderzoek tot ontwerp.

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel