fotoreportage

Foto’s: Soenil Bahadoer en Takis Panagakis ‘afkomst in opkomst’

Restaurant 701

Soenil Bahadoer en Takis Panagakis hebben gezamenlijk een ‘afkomst in opkomst’ diner bereid. Bahadoer – geboren in Suriname in een traditioneel Hindoestaans gezin – en Takis Panagakis – met Griekse roots – serveerden de smaken uit hun geboorteland in Rijswijk bij restaurant Elea. Op tafel: de rendang van Soenil, een kooltje van Takis, zoete tzatziki en Tom ka kai als dessert. Meer zien?

Foto’s: Soenil Bahadoer en Takis Panagakis ‘afkomst in opkomst’
De rendang van Soenil Bahadoer

Soenil Bahadoer en Takis Panagakis hebben gezamenlijk een ‘afkomst in opkomst’ diner bereid. Bahadoer – geboren in Suriname in een traditioneel Hindoestaans gezin – en Takis Panagakis – met Griekse roots – serveerden de smaken uit hun geboorteland in Rijswijk bij restaurant Elea.  Op tafel: de rendang van Soenil, een kooltje van Takis, zoete tzatziki en Tom ka kai als dessert. Meer zien?

Soenil Bahadoer.
Foto Bram Kosterink

Restaurant Elea in Rijswijk van Takis Panagakis en Bib Kuyp had op dinsdag 20 maart Soenil Bahadoer, tweesterrenchef van De Linehof uit Nuenen, als ‘gastchef’. Panagakis en Soenil serveerden samen een ‘afkomst in opkomst’ diner van 7 gangen. Hoofdrollen waren er voor beide geboortegronden van de chefs.

Beide chefs serveerden een aantal gerechten in hun eigen stijl, waar uiteraard de afkomst van beiden sterk naar voren komt. Daarnaast maakten ze beiden een gerecht met de afkomst van de ander. Takis Panagakis heeft voor Soenil Bahadoer druivenblad scheuten geselecteerd als Grieks ingrediënt en Soenil Bahadoer heeft Takis Panagakis voor de uitdaging gesteld om te koken met curry.

‘Niet-Nederlandse afkomst’

Fotograaf Toni Perez kwam met het idee om de beide chefs te bundelen. Panagakis ‘Ik ken Soenil ook wel van bijvoorbeeld wedstrijden en we hebben natuurlijk onze niet-Nederlandse afkomst gemeen. En deze afkomst benutten we ook allebei in onze keukens. Dat gaan we tijdens het diner mixen: ik geef Soenil iets uit de Griekse keuken en hij mij iets uit de Hindoestaanse.’

Reportages

Panagakis: Soms is ondernemen een harde leerschool

Soenil Bahadoer: maximale opoffering, optimale toewijding

Reageer op dit artikel