fotoreportage

Horecainterieur: Sylt in Rotterdam van de Horecafabriek

Restaurant 2582

Sylt biedt kibbeling maar ook kreeft en omschrijft zichzelf als een fast casual seafood concept. Sylt is van start gegaan op 14 maart 2018 aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Een tafel reserveren kan er niet. Zo binnenlopen kan wel in de zaak van Ilse Bruijstens en Sten Limburg. Binnenkijken?

Horecainterieur: Sylt in Rotterdam van de Horecafabriek

Voor de ontwikkeling van de menu kaart van Sylt Rotterdam schakelden de ondernemers de Rotterdamse chef IJsbrant Wilbrenninck in, de voormalige rechterhand van chef Herman den Blijker. Nog een bekende partij waarmee Sylt samenwerkt, is De Horecafabriek uit Den Haag, bekend van MaMa Kelly. Eigenaar is Rein Rambaldo. Zij ontwierpen het interieur voor Sylt Seafoodbar. In het pand zaten voorheen Restaurant Vip Lounge en ook Casa Blanca.

Sylt Rotterdam

Sylt Seafood zit tussen een take-away en een restaurant in. Vandaar de term fast casual. De liefhebber van het luxere zeebanket schuift op de Nieuwe Binnenweg aan voor kreeft, oesters en dagverse vis met een glas wijn of champagne.

Liever iets snels? Gasten kunnen er ook bijvoorbeeld een tuna burger of kibbeling eten of afhalen (bij de counter) voor de lunch. Wel hoge kwaliteit, geen poespas. Bij Sylt zie je geen gedekte tafels met strak linnen. Om de drempel zo laag mogelijk te houden doet de seafoodbar bovendien niet aan reserveringen. Je kunt er binnenlopen wanneer je wilt. De zaak biedt plek aan ongeveer 50 personen.

Biologisch en duurzaam

De initiatiefnemers van het concept zijn Ilse Bruijstens en Sten Limburg. Zij runden twintig jaar lang verscheidene horecazaken in Barendrecht. Na al die jaren was het echtpaar toe aan een nieuwe uitdaging. ‘Nooit meer een restaurant’, riep ik altijd. Maar iets nieuws opzetten in de horeca bleef toch kriebelen’, vertelt Ilse Bruijstens.

‘Sowieso moest het iets met vis worden, met zoveel mogelijk biologische en duurzaam gecertificeerde producten en in een vorm die ook voor Rotterdam nieuw is. ‘Een concept zoals Sylt Seafood was er nog niet in de stad. We wilden ons naast de kwaliteit van de gerechten onderscheiden met een gevarieerde kaart waarvan je de hele dag kunt bestellen. Van kibbeling tot kreeft: voor ieder wat wils.’

 

In het pand zat Restaurant Vip Lounge en ook Casa Blanca.

Foto's

Reageer op dit artikel