fotoreportage

Horecainterieur: Wad Lekkers in Harlingen

Restaurant 668

Restaurant Wad Lekkers in Harlingen ligt tegenover de terminal voor de boot naar Terschelling of Vlieland. Dat vraagt om een praktisch interieur met een slimme routing, geschikt voor gasten die rustig willen zitten en voor wie snel de boot moet halen.

Horecainterieur: Wad Lekkers in Harlingen
De treincoupés bij Wad Lekkers in Harlingen. Foto's: Estida

Alex Terpstra, sinds begin dit jaar eigenaar van Wad Lekkers, wilde een restaurant dat elk type reiziger zou aanspreken. Met de locatie tegenover de terminal van de boot naar Terschelling of Vlieland krijgt Terpstra te maken met gasten die veel te vroeg aanwezig zijn en de tijd willen doden met een kopje koffie en iets lekkers. Daarnaast zijn er ook gasten die de boot moeten halen, maar toch snel een broodje en wat te drinken willen meenemen aan boord.

Tip: Binnenkijken bij de glazen iglo’s op het terras

Slimme routing en industriële sfeer

In feite was de uitdaging voor interieurontwerper Estida om van twee type zaken één horecazaak te maken, waarbij een praktische en moderne inrichting en een slimme routing centraal staan. Terpstra wilde graag een industriële sfeer met veel staal en betonlook. Ook moest er een oplossing komen voor alle koffers die steeds op de vloer stonden en waar iedereen over struikelde. Wad Lekkers opende begin februari na een verbouwing van een maand.

Treincoupés met kofferrekken

De industriële sfeer werd gerealiseerd met behulp van een marmoleumvloer in betonlook, veel stalen details en een natuurlijke afscheiding met industriële details. Het meest opvallende element zijn de treincoupés, die een praktische oplossing vormen voor de eettafels. Met stalen kofferrekken boven de zitjes staan er geen koffers meer op de vloer en sluit de inrichting aan bij de sfeer van de reizigers.

Lees ook: Apollo Hotel Amsterdam investeert 12 miljoen euro in hotelkamers

Snelheid en functionaliteit gecombineerd

Bovendien is er een handige routing in het restaurant aangebracht, om de twee type gasten beide te kunnen bedienen. Het restaurant heeft een take-away buffet waar bezoekers langs kunnen gaan zonder dat de gasten die rustig willen eten daardoor worden gestoord. Snelheid en functionaliteit zijn hierin gecombineerd.

Leestip: Het ideale horecaterras: van inrichting tot personeel

Foto's

Reageer op dit artikel