fotoreportage

Terrasmeubilair horeca: Arc. by Lute

Restaurant 757

Internationale gerechten met lokale producten. Dat is de signatuur van Peter Lute voor zijn restaurant in het nieuwe Pestana Hotel. Hij ging terug in zijn archief en ontdekte oude recepten en technieken die met nieuwe ingrediënten leiden tot de innovatieve keuken van Arc. in het historische pand met beschut terras. Bekijk hier de foto’s van het terrasmeubilair.

Terrasmeubilair horeca: Arc. by Lute
Amsterdam - Peter Lute van ARC. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

A rc. by Lute is de culinaire aanvoerder van de Lute-familie, die naast de Kruidfabriek ook Soundbites (Ziggo Dome) en Explore in Muiden omvat. Het restaurant heeft hip terrasmeubilair. Lute slaat met Arc. in het nieuwe Pestana Hotel aan de Amstel een nieuwe koers in. ‘We zijn anderhalf jaar geleden benaderd en daarop volgde een gesprek met meneer Pestana. We waren redelijk snel rond’, vertelt Lute.

Bij Arc. by Lute gaan ze voor het maximale

Hij verzorgt alle food & beverage van het hotel. ‘Het is een continue stroom van gasten, van ontbijt tot ’s avonds laat de bar.’ Wat Lute betreft ligt de lat hoog voor het restaurant: ‘We zijn een beetje laatbloeiers en nog lang niet uitgekookt, we gaan voor het maximale.’

 Leestip: Meer over de opening van Arc

Vier verschillende ruimtes

Het restaurant omvat vier verschillende ruimtes inclusief een atrium. Lute kijkt verlangend uit naar de eerste terrasdagen. ‘De gele kornoelje begint al een beetje uit te lopen. In augustus komen er eetbare bessen aan. Het wordt fijn op het terras.’

Cijfers Arc. by Lute

Amsteldijk 67, Amsterdam

20
fte’s in food & beverage plus 15 oproepkrachten

60
couverts op terras, 52 binnen, 32 in het atrium, 24 in de bar en 220 in de zalen voor banquetting

14
euro per vis/vleesgang of 12 euro per vegetarische gang in het menu

Beeld: Diederik van der Laan

            Leestip: 9 trends terrasmeubilair horeca

Amsterdam – Peter Lute van Arc. by Lute FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Reageer op dit artikel