fotoreportage

Foto’s: Next Generation diner bij De Treeswijkhoeve

Restaurant 2586

‘Het is supergaaf om onder je eigen naam te koken’. Sous-chefs van tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, Patrick van Hogeloon en Franke Osinga, vatten hiermee het Next Generation Diner mooi samen. Sous-chefs nemen gezamenlijk de keuken over voor één avond en bereiden hun eigen gerechten onder hun eigen naam. 

Foto’s: Next Generation diner bij De Treeswijkhoeve

De tweede editie van het Next Generation diner werd 22 april 2018 gehouden bij De Treeswijkhoeve van Dick Middelweerd in Waalre. Middelweerd gaf de keuken van zijn tweesterrenrestaurant voor één avond geheel uit handen.

Naast zijn eigen twee sous-chefs Patrick van Hogeloon (26) en Franke Osinga (27) kookten Guido Braeken (34) van La Source** op La Butte Aux Bois in Lanaken (B), Leon Vermaire (29) van Katseveer*, Gijs van den Heuvel (29) van Zarzo*, Lars Aukema (25) van De Librije*** en Koen van den Hurk (26) van Bord’Eau*.

Middelweerd: ‘De jongens hier in de keuken werken allemaal keihard en het is leuk dat hun namen nu ook genoemd worden. Patrick en Franke zijn echt een goed team, ze vullen elkaar mooi aan. Denken mee en hebben een grote mate van zelfstandigheid. Ik zou zo maar een weekend weg kunnen hier maar gasten zien graag de chef zelf.’

Next Generation Diner Alliance

Zeetong van Patrick en Franke. Meer beeld onder het artikel.

Roy Eijkelkamp

Roy Eijkelkamp van De Bokkedoorns** stond aan de wieg van het Next Generation Diner en vroeg Alliance college’s om medewerking. Het initiatief werd opgevolgd en De Treeswijkhoeve meldde zich als locatie voor het tweede diner. Eijkelkamo: ‘Tuurlijk ben ik daar stiekem best trots op.’

Dick Middelweerd: ‘Patrick heeft gekookt tijdens de eerste editie en kwam razend enthousiast terug. Omdat wij dit jaar dertig jaar bestaan vonden we het leuk om de tweede editie hier te organiseren. Het was binnen een half uur volgeboekt! Er zaten vaste gasten van ons aan tafel, maar ook veel familie en vrienden van de chefs. Koen van den Hurk, nu werkzaam bij Bord’Eau heeft ook in onze keuken gestaan en kookt nu hier voor zijn oma. Hoe leuk is dat.’ Van den Hurk komt uit een echte horecafamilie: zijn grootouders begonnen met Hotel-Restaurant La Sonnerie in Son en Breugel. De familie runt nu drie bedrijven: La Sonnerie, De Zwaan en De Haven.

Van den Hurk heeft metn zijn 26 jaar al een indrukwekkend cv. Hij kookte onder meer bij Wollerich en won samen met Gerard Wollerich  en Erik Bons de Gouden Koksmuts in 2016. Aan de Poel, De Leest, De Treeswijkhoeve, Librije’s Zusje en de Karpendonkse Hoeve zijn ook namen die op zijn cv staan.

Pascal Beeren van De Bokkedoorns is er van overtuigd dat er een derde editie komt van het Next Generation diner van de Alliance Gastronomique. ‘Iedereen is enthousiast! We werken ook aan een soortgelijk evenement om de bediening meer voor het voetlicht te brengen.’

Wat kookten de chefs:

Amuses bij champagne van Gosset

Lars Aukema, De Librije
Wafel met geitenyoghurt, mango en madras

Guido BraEken, La Source
Groene en zwarte ‘olijven’
Zwart met ganzenlever, vermouth en olijf
Groen met groen appel en olijf
krokant van buiten, vloeibaar van binnen. De groene heeft bijvoorbeeld een vulling van venkel, appel en groene olijf.
Hij ligt op een chiboust van gerookte schapenkaas met poeder van zwarte olijf.

Leon Vermaire, Katseveer
Mossel, Zeewier, Koriander, Karnemelk
mooi glazend, gepresenteerd in een schelp

Koen van den Hurk, Bord’eau
Makreel, Basilicum en Bergamot

Gijs van den Heuvel, Zarzo
Zuurkool Koffie en Spek
Geserveerd in een koffiebekertje
Van den Heuvel is al 2,5 jaar keukenchef bij Zarzo

Patrick van Hogeloon en Franke Osinga, De Treeswijkhoeve
Naanbrood, Tandori, Gourgette en Kurkuma

Diner

Lars Aukema, De Librije
Avocado, Ponzu, Mais, Jalapeno
Lars maakte dit de afgelopen zes maanden regelmatig op Bonaire waar hij tijdelijk werkte in de keuken van Brass Boer van Jonnie en Therese Boer.

Guido Braeken, La Source
Coquille, Doperwt, Buikspek en Kaviaar
Gepresenteerd op een bord van Pieter Stockmans

Patrick van Hogeloon en Franke Osinga, De Treeswijkhoeve
Zeetong, Oester en Plankton

Koen van den Hurk, Bord’eau
Octopus, Meiraap, Geitenyoghurt en Kummel

Leon Vermaire, Katseveer
Zeeuws Lam, Baba Ganoush, Kombu (bruinwier), Garam Masala

Gijs van den Heuvel, Zarzo
Vanillie, Braam en Spek
Lauw warme saus met rode wijn

>>> Beeld Next Generation Diner Alliance – editie Bokkedoorns

Foto's

Reageer op dit artikel