fotoreportage

Horecainterieur: Deens en Zweeds vintage in restaurant 4850 Amsterdam

Restaurant 1244

Rikard Andersson en Daniel Schein openden 4850 in Amsterdam. De zaak met focus op koffie en wijn heeft veel Deens en Zweeds vintage in de inrichting. De eigenaren zijn trots op hun wijnkamer. Kijk binnen bij 4850.

Horecainterieur: Deens en Zweeds vintage in restaurant 4850 Amsterdam

Rikard Andersson en Daniel Schein smeedden het plan om samen iets in koffie & wijn te gaan doen bij In de Wulf, waar Schein als sommelier werkte. Na de sluiting ging Schein, ook een groot koffieliefhebber, als barista werken bij Andersson’s Scandinavian Embassy en begon de zoektocht naar een locatie voor hun nieuwe restaurant 4850. Met als voorkeur in het opkomende Amsterdam-Oost.

De sloop deden de Zweden zelf

We waren lang op zoek en hadden dit pand al eens op de makelaarssite gezien. Maar werden pas echt enthousiast toen we gingen kijken en de oude eigenaar aantroffen die ons heeft rondgeleid’, zegt Schein over het pand aan de achterzijde van het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam. ‘Het pand heeft een brede gevel met veel ramen.’ De sloop deden de Zweden samen met vrienden.

AMSTERDAM – Koffiespot en wijnbar 4850 in de Camperstraat 48-50. Foto Diederik van der Laan

Wijnkamer in restaurant 4850

‘We hebben veel Deens en Zweeds vintage in de inrichting. Maar het meest trots zijn we toch op onze wijnkamer,’ vertelt Schein. 4850, genoemd naar de huisnummers, voert bijzondere koffie, speciale wijnen en champagnes, zonder dat je uitgebreid hoeft te eten. ‘Natuurlijk serveren we eten, maar dat is comfort food en laat juist de wijn tot zijn recht komen’, stelt Andersson. ‘De eerste ervaringen zijn top. Er komen nu al veel gasten spontaan voor een oester met een glas champagne.’

Beeld: Diederik van der Laan

Cijfers restaurant 4850

4850
Camperstraat 48-50, Amsterdam

35
couverts binnen en 16 couverts buiten op het terras

8
naast de 2 eigenaren 2 barista’s, 2 sommeliers en 2 koks

100.000
euro eigen geld geïnvesteerd; het sloopwerk, inrichting en deel van de verbouwing zelf gedaan

180
wijnen op de kaart en 2 pagina’s champagne, allebei groeiend

 

Leestip: Binnenkijken bij andere nieuw geopende zaken in Amsterdam

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel