fotoreportage

Vernieuwd: sterrestaurant Katseveer van Rutger en Jessica van der Weel

Restaurant 1974

Rutger en Jessica van der Weel hebben hun restaurant – Katseveer in Wilhelminadorp – vernieuwd. Het wat brave interieur van de met een Michelinster bekroonde zaak, maakte plaats voor stoer en ruig met veel elementen uit de natuurlijke omgeving van het Zeeuwse restaurant.

Vernieuwd: sterrestaurant Katseveer van Rutger en Jessica van der Weel

Eric Rotte van Warstaal heeft de bar gemaakt voor het vernieuwde Katseveer en met de ondernemers meegedacht, zo geven ze zelf aan. ‘Rutger heeft vroeger nog voor hem gewerkt bij Restaurant de Kluizenaer in Middelburg. Een brasserie die van 1996 tot 2004 gevestigd was aan de Lammerensteeg 5. Rotte bleef altijd in beeld bij de restaurateurs.

‘Wij wilden hoofdzakelijk met natuurlijke producten werken, met veel invloeden van ons uitzicht, Hout, metaal, roest, maar ook een wand van kokos. De kleuren en de wand van kokos is geadviseerd door TMC. Zijn al jaren goede gasten van ons en hebben prachtige winkels voor interieur en aankleding.’

‘De vorige verbouwing was wat braver en netjes en nu is het wat rauwer, stoerder. Meer van deze tijd. De koks maken nu ook de borrelhapjes aan de bar af en aan het einde hebben wij een unieke kaas bar. Kaas wordt gepresenteerd op Zeeuwse basaltkeien en op rieten matten.’

Op een van de wanden in het restaurant prijkt een foto van de steiger voor het restaurant. ‘Natuurlijker kan het niet.’ Schilderen deden de ondernemers samen met het team zelf. Het interieur was zes jaar oud.

>>> Meer over Restaurant Katseveer

Reageer op dit artikel