fotoreportage

Binnenkijken bij At Noon in Breda

Restaurant 1224

Een project in Breda dat uiteindelijk strandde, bracht vijf unieke partners bij elkaar. At Noon heeft de klassiek-internationale keukensignatuur van Henk Savelberg, het avant-gardistische en modische interieur van Peer & Jacobs en de doorgewinterde horecaervaring van Marcel en Majanka Have.

Binnenkijken bij At Noon in Breda
(C)Roel Dijkstra-Vlaardingen - Foto Dennis Wisse Breda / Brasserie At Noon / Hotspot

At Noon is het resultaat van een project tussen de vijf partijen die niet van de grond is gekomen. ‘Het klikte gelijk bijzonder goed tussen ons. Zo goed dat, toen het project van de Heilig Hartkerk dat ons samenbracht niet doorging, we op zoek zijn gegaan naar een ander horecaproject’, zegt Peer Akkermans. ‘Van Amsterdam tot Antwerpen, we hebben veel bekeken en uiteindelijk bij dit project in de wijk Belcrum vlakbij de binnenstad van Breda beland.’

(C)Roel Dijkstra-Vlaardingen – Dennis Wisse: Brasserie At Noon in Breda

Campagne At Noon: ‘Ben je superlief kom dan bij ons werken’

De dagelijkse leiding van de keuken heeft chef-kok Curt Roovers, terwijl Henk Savelberg, die regelmatig in Breda te vinden is, zich bemoeit met de kaart en recepturen.
Inrichting en styling is van de hand van Akkermans en zijn partner Jacobs. ‘We hebben bij het ontwerp niet gedacht in doelgroepen maar in duurzaam. ‘Goed doen’ staat hoog in ons vaandel. Daarom voerden we ook een personeelscampagne met ‘Ben je superlief kom dan bij ons werken’. Dat werkte supergoed’, vertelt Akkermans.

Cijfers At Noon

80
couverts binnen en binnenkort 35 op een besloten terras voorzien van glas

275.000
euro investering voor inrichting en verbouwing

6
fte’s, 3 in keuken en 3 in bediening en tussen de 7-10 oproepkrachten, exclusief de 5 eigenaren

2
weken later open door vertragingen bij gemeente

Leestips

Meer nieuwe zaken in Amsterdam:

>>Binnenkijken bij Lokaal bij de Stad

>>Binnenkijken bij Maris Piper Amsterdam

 

Foto's

Reageer op dit artikel