fotoreportage

Binnenkijken bij Petit Kitchen & Bar in Bruinisse

Restaurant 992

Ruwe muren, oude balken en leer sieren de nieuwe zaak Petit Kitchen & Bar in Bruinisse. Bij Petit wordt gekookt met voornamelijk Nederlandse producten, en als het even kan, van producenten uit de buurt.

Binnenkijken bij Petit Kitchen & Bar in Bruinisse
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal Bruinisse - restaurant Bij Petit - hotspot

De verbouwing van het op een na oudste gebouw van Bruinisse nam toch wat meer tijd en geld in beslag dan verwacht. Met hulp van vrienden werd de vertraging voor de opening van Petit Kitchen & Bar teruggebracht tot een week.

Leer beklede banken en tafels bij Petit

De inrichting van Petit is van de hand van Eric van Houte met een beetje inbreng van Michael van der Kroft en Emy Koster, die tijdens een stage inspiratie opdeden voor de met leer beklede banken en tafels. ‘Leer geeft een heel andere dynamiek en dat past goed bij de zaak met oude balken en ruwe muren, bovendien heeft het een positieve invloed op de akoestiek’, vertelt Koster.

Petit kookt bijna 100% NL

De keukenstijl is modern Nederlands. ‘Bijna 100% van onze producten komt van eigen bodem’, stelt Van der Kroft. ‘We nemen af bij een paar lokale vissers hier in Zeeland, hebben een eigen groentevrouw en krijgen producten van een boerenbedrijf uit de buurt.’ De planning en begroting moest aan het eind wel even worden bijgesteld. ‘Een oud historisch pand verbouwen valt altijd tegen’, zegt Koster. ‘Toen kwam er last minute nog een meetfoutje, maar met veel hulp van vrienden en tot diep in de nacht doorhalen, konden we een week na de geplande datum open. Nu alleen nog even de elektra nog doen.’

Cijfers Petit

Petit Kitchen & Bar, Oudestraat 2
Bruinisse

38
couverts waarvan 26 in restaurant en 12 in private dining

175.000
euro investering uit eigen middelen

5
fte ‘s waarvan 2 oproepkrachten, 2 vast in de keuken en 1 maître

65
euro voor 7 gangen met 5 amuses en 4 friandises

Beeld: Fotobureau Roel Dijkstra

>>>Weten welke trends er zijn in de hospitality op gebied van concepten, interieur en food? Download hier gratis het artikel. 

Foto's

Reageer op dit artikel