fotoreportage

Binnenkijken bij Ratatouille in Harderwijk

Restaurant 761

Meesterkok Wim Zwaart en zijn vrouw Tina, vinologe, begonnen 14 jaar geleden, naast hun sterrenrestaurant Olivio op dezelfde Vischmarkt in Harderwijk, met de laagdrempelige Bistro Ratatouille.

Binnenkijken bij Ratatouille in Harderwijk
Wim en Tina Zwaart.

Na de verkoop van Olivio hebben Wim en Tina de afgelopen jaren naast Ratatouille ook het Koetshuis in Hulshorst geëxploiteerd. Twee jaar geleden werd Ratatouille al flink uitgebreid met het naburige pand, waar een Kooklokaal, winkel en logement werden geopend. Onlangs zijn zij gestopt met het Koetshuis en zijn zij zich weer volledig aan het toeleggen op Ratatouille, hun restauranthart volgend.

Duurzaam en comfortabel

Afgelopen maand is Ratatouille volledig verbouwd. Er is een nieuwe keuken, waar nog uitsluitend op inductie gekookt wordt. Ook werd er geïnvesteerd in nieuwe routing, efficiency en duurzaamheid. Tevens kwam in het restaurant meer comfort voor de gasten en werden ruimtes opnieuw ingedeeld, naar de wensen van de huidige exploitatie. ‘Ratatouille is ooit begonnen als eenvoudige bistro waar 50 gasten 3 gangen bestelden, nu komen de gasten meer voor de culinaire avond uit, uitgebreidere menu’s, meer wijnkeuzes en vaker aparte diners voor gezelschappen’, aldus Wim en Tina. ‘Bovendien hebben we inmiddels naast het restaurant nu een Kooklokaal, Culiwinkel en Stadslogement, waarmee we een compleet Gastronomisch programma bieden’.

Verschillende momenten

De verschillende soorten gasten en eetmomenten deden hen ook nadenken over de ruimtes en dagen in de week: ‘Dinsdag t/m donderdag zien we een mix van zakelijke en privé gasten, vaak stellen, vrijdag en zaterdag wil men uitgebreider tafelen, vaak met vrienden en de zondag zien we de mensen heerlijk met familie en vrienden uitgebreid borrelen, lunchen en dineren. Deze dag wil men vaak vroeger dineren , dus hebben we hier ook onze openingstijden op aangepast en zijn we doorlopend geopend vanaf 1300 uur, reserveringen tot 1900 uur.’
In het Proef- en Kooklokaal verzorgen ze walking dinners en kookworkshops, elke maand zijn er wijnproeverijen en in de Culiwinkel vind je naast een ruime selectie wijnen ook ingrediënten en culinaire cadeau’s. Blijven slapen kan in het bovengelegen Stadslogement. Zomers wordt op het ruime terras geserveerd op de historische Vischmarkt.

Binnenkijken? Hieronder de foto’s.

 

Foto's

Reageer op dit artikel