fotoreportage

Horecainterieur: Bridges vergroot aantrekkingskracht

Restaurant 1083

De drempel verlagen. Dat was de wens van vijfsterrenhotel The Grand in Amsterdam voor sterrestaurant Bridges Dining en Bridges BarBistro. Het moest opener, toegankelijker en creatiever, zodat iedereen zich welkom zou voelen. De Schotse designer Jim Hamilton werd ingevlogen en hij realiseerde een groene oase aan de Amsterdamse Oudezijds Voorburgwal. Zijn grootste inspiratiebron? De beroemde binnentuin van The Grand.

Horecainterieur: Bridges vergroot aantrekkingskracht
Het vernieuwde interieur van Bridges Dining en Bridges BarBistro is geïspireerd op de binnentuin.

Het interieur van de twee restaurants van Sofitel Legend The Grand Amsterdam is onder handen genomen door de Schotse designer Jim Hamilton. Hij heeft zich laten inspireren door de binnentuin van het hotel. Die binnentuin is twee jaar geleden aangelegd door de Franse tuinarchitecte Marion Favert.

‘Net als in de tuin is er binnen een ontdekkingstocht gecreëerd waarbij gasten steeds iets nieuws kunnen zien dankzij onverwachte details en verrassende kunst’, zegt Stefan Melcherts, director of Operations van het hotel. ‘Speels is het sleutelwoord. Binnen en buiten lopen naadloos in elkaar over door het veelvuldig gebruik van groen en grote planten. Zelfs de scheidingswanden zijn gebaseerd op de nerven van een blad. De messing schermen zijn handgemaakt en nerfje voor nerfje aan elkaar gelast.’

Naast het vernieuwde interieur van Bridges BarBistro en een aantal kleine aanpassingen in het interieur van Bridges Dining, is de entree opener en lichter geworden. Er is tevens een marmeren ‘destination bar’ gerealiseerd tussen beide eetgelegenheden. ‘Marmer kan koel ogen, maar door de wanden te bekleden met fineerhout, de groene kleur en de goudkleurige accenten heeft het geheel een warme uitstraling gekregen.’

Drempel verlagen

The Grand wilde graag de drempel verlagen om de toegankelijkheid en aantrekkingskracht te vergroten. ‘Iedereen is welkom bij Bridges, zowel hotelgasten als liefhebbers van gastronomie en gasten die wat informeler willen borrelen en dineren’, zegt Melcherts. ‘Met het vernieuwde interieur, de nieuwe toegankelijke menukaart met kleine gerechtjes en uitgebreide cocktailkaart spreken we een brede doelgroep aan.’

Hamilton heeft ook de private dining van Bridges Dining onder handen genomen. Deze is te boeken tot en met 12 personen en is voorzien van een eigen cocktail station, wijn-, cognac-, whiskey- en sigaarkasten. Ook deze ruimte is speels ingericht en voorzien van kunst met een knipoog. 

Chef’s Table in de keuken

Andrès Delpeut (1972) zwaait sinds augustus 2016 de scepter over Bridges. Daarvoor was hij executive chef bij restaurant Anna en brasserie Harkema in Amsterdam. In 2000 ontving hij zijn eerste Michelinster bij restaurant De Roggebot.

De keuken van Bridges werd ook grondig verbouwd en voorzien van de nieuwste technologie. Er is bovendien een Chef’s Table ín de keuken gerealiseerd, waaraan zes gasten kunnen plaatsnemen. ‘Deze tafel heeft rechtstreeks zicht op het fornuis, dus de gasten kijken de brigade letterlijk op de vingers. Hoewel iedereen eraan gewend is om in een open keuken te werken, is het toch wel wennen’, zegt Delpeut. ‘Soms gaat het even met piepende banden, dat kun je niet spelen en dan valt er wel eens een onfatsoenlijk woord. De gasten vinden dat gelukkig niet erg, zij komen voor die beleving.’

Foto's

Reageer op dit artikel