fotoreportage

Binnenkijken bij Maris Piper Amsterdam: gerechten en interieur

Restaurant 1267

Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden, het team achter Restaurant Breda, Guts & Glory en Pita (Foodhallen) in Amsterdam hebben eind maart hun vierde zaak geopend: Maris Piper in de Frans Halsstraat in Amsterdam. Binnenkijken?

Binnenkijken bij Maris Piper Amsterdam: gerechten en interieur

Maris Piper Amsterdam is vernoemd naar een Brits aardappelras, is ingericht door Erik Koijen. De zaak, geopend voor lunch en diner en tussendoor voor hapjes, heeft zwarte muren. Andere kleurtonen die veel terugkomen zijn groen en goud. Ook marmer wordt veel gebruikt

Het is een brasserie, maar dan op hoog niveau,’ zei Guillaume de Beer (30) eerder over Maris Piper tegen Misset Horeca.

Hoewel de zaak vernoemd is naar een aardappelras, krijgt de pieper geen absolute hoofdrol in de zaak. ‘Er komen wel aardappelbereidingen op het menu, zoals de klassieke pommes paolo. We gaan ons richten op comfort food en dat is de aardappel volgens ons bij uitstek. Maar op het menu komt net zo makkelijk ook Beef Wellington. Natuurlijk is Piper in de naam ook leuk als je zaak in de Pijp zit…’ Gasten die de Beef Wellington willen eten moeten deze wel 24 uur van tevoren bestellen. Keukenchef van Maris Piper is Davy van de Velde.

Aan de keuken grenst een bar met chef’s table. Echt een aparte ruimte. Gasten die hier eten, krijgen andere gerechten dan in de brasserie. 18 gangetjes zou zo maar kunnen. Deze chef’s table is een soort ‘proefkeuken’ voor onze andere restaurants. We gaan er mooie dingen verzinnen voor Breda en Guts&Glory. Maar gasten zijn natuurlijk geen proefkonijnen. We testen en proeven uitgebreid, vooraf. Nieuwe gerechten bedenken en bereiden is nu lastig vanwege ruimtegebrek. We doen het nu tussendoor, soms ’s nachts…’

Maris Piper Amsterdam interieur

Het interieur van Maris Piper Amsterdam is van de hand van Erik Koijen, dezelfde architect als die het drietal in de arm nam voor Restaurant Breda en Guts&Glory. Op 1 december kreeg het drietal de sleutel van hun pand waar voorheen Carels in zat.

Leestips

Reportage: de vriendenfirma

Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden naar de Foodhallen

Restaurant Breda van start (dec 2015)

 Chefs Daalder en starten eigen Restaurant Guts & Glory 

Foto's

Reageer op dit artikel