fotoreportage

Horecainterieur: Meddens ‘van modehuis tot restaurant’

Restaurant 1560

Van modehuis tot restaurant: in 2011 sloot warenhuis Meddens na 34 jaar definitief de deuren op de hoek van de Kerkstraat en ’s-Gravelandseweg in Hilversum. Het monumentale pand uit 1914 telt vijf verdiepingen. Restaurant Meddens beslaat de eerste vier. In een design van De Horeca Fabriek kreeg iedere verdieping zijn eigen karakter.

Horecainterieur: Meddens ‘van modehuis tot restaurant’

Van een open en ongedwongen sfeer beneden tot een intieme setting boven. Om het modehuis om te toveren tot restaurant Meddens is het gehele pand gestript. Het enige dat behouden is, is de oude wenteltrap met brede treden en messing leuningen, een belangrijk element dat alle verdiepingen met elkaar verbindt. Daarnaast koesteren de zachte stoffen en ronde vormen van het interieur herinneringen aan het voormalige damesmodehuis. ‘Als het erop aankomt bepaalt de vrouw waar er gegeten wordt’,  aldus  eigenaar van Marco van Velthooven. Het kleurenpalet bestaat uit denimblauw, pastelgeel en roze. Ronde tafels en relaxte zitjes vormen het perfecte decor voor een kop koffie met een vriendin of een uitgebreid diner.

Vis in de hoofdrol

Het restaurant op de begane grond is licht door de grote ramen van het pand en de helderblauwe en roze tinten in het interieur. De 360-graden bar en tafeltjes zijn een plek van komen en gaan. Voor wijn met oesters, een G&T of twee en voor kleine hapjes als bruschetta en garnalenkroketten. Op het internationale menu heeft vis de hoofdrol. Van kabeljauw tot kreeft. Maar er is ook ruimte voor een hamburger, een steak of  sandwich voor lunch. In het weekend vult de open ruimte op de begane grond zich met de soulmuziek verzorgd door een DJ. Dit maakt Meddens ook tot een geschikte plek om tot laat te blijven borrelen met een klein hapje aan de bar.

Intiem tafelen en private dining

De groen geschubde muur op de verdieping van de keuken knipoogt naar het thema. Tafeltjes op een split level verhoging met rijke messing en grijstinten vormen een plek om langer te tafelen. De sfeer doet denken aan New York met betonstuc op de muren en een houten vloer in visgraatpatroon. De 3e verdieping met groen en beplanting is geschikt voor private dining of meetings in een privéruimte voor 18 gasten. In al hun diversiteit zijn de verdiepingen, met totaal plek voor 160 couverts, verbonden door de originele trap met messing leuning. Het terras heeft bij mooi weer plaats voor 130 zonaanbidders en dankzij de luifels en heaters duurt het zomerseizoen extra lang.

Foto's