fotoreportage

Horecainterieur: Vis van Beek op Texel

Restaurant 540

John en Durjet van Beek uit De Koog op Texel wilden graag een fris en slim interieur voor hun visrestaurant Vis van Beek. Het restaurant kreeg meer zitplaatsen en de routing werd aangepast om de afhaalgasten vlot te kunnen bedienen.

Horecainterieur: Vis van Beek op Texel
Het vernieuwde interieur van Vis van Beek in De Koog op Texel. Foto: Estida

Met veel lichte kleuren, slimme oplossingen en een efficiëntere indeling voor meer zitplekken is Vis van Beek een sfeervol restaurant geworden.

John en Durjet van Beek begonnen twintig jaar geleden in hun visspeciaalzaak, een combinatie van restaurant met afhaal. ‘De focus moest op het restaurant komen. Daarvoor wilden we fijn kunnen werken en een mooie, frisse zaak hebben. De afgelopen jaren hebben we achter de schermen verbouwd en nu was het tijd voor het interieur.’

Met een take-away en restaurant is de routing in deze zaak heel belangrijk. Daarom werden opengewerkte wanden van gepoedercoat staal met hout ontworpen voor een natuurlijke afscheiding die de zichtlijnen niet hindert. Voor het nautische effect werd het aquablauwe staal in een speelse golfbeweging uitgevoerd.

Nautische effecten

Dat nautische karakter komt ook terug in een subtiele afscheiding tussen de zitbankjes, waar dikke kabels verticaal zijn gespannen. Op die bankjes zijn details van zeedieren geprint, een detail dat ook terugkomt in lampen (vissen) en het behang (met vissen).

Tip van de redactie: Het vernieuwde interieur van Hotel Prins Hendrik op Texel

Lichte tinten

Lichte tinten staan centraal in dit interieur, dat is bedacht en uitgevoerd door Estida. Het maakt de zaak uitnodigend en hint naar de zee en het strand. Het veel gebruikte eikenhout is daarom bewerkt met een monocoat, zodat het een aangename, lichte zandkleur kreeg. Ook is een innovatieve stof gebruikt als detail bij de bankjes en voor de stoelen. Deze stof is mooi geweven, sterk en voorzien van een speciale coating waardoor het antibacterieel is en geen geuren opneemt.

Flexibele inrichting

Om een flexibele inrichting mogelijk te maken, is veel gewerkt met kleine tafels. Zo is er ruimte voor grote gezelschappen, maar kunnen ook kleine groepen plaatsnemen. Dankzij de ruime gangpaden kunnen de tafels gemakkelijk worden verschoven. Ook de hanglampen van rubber vormen daarin geen hinder voor de gasten of de bediening. Bovendien is de serre zo ingericht dat het onderdeel van het restaurant is geworden. Of de pui nu open of dicht is, het terras en restaurant vormen altijd een smaakvol geheel.

Leuke details zijn ook te zien boven de counter waar in staal uitgevoerde luifels zijn opgehangen. Het verlaagde keukenplafond is hiermee uit het zich genomen. De luifels bieden ruimte voor krijtborden en beeldschermen, waarmee de ondernemers gasten in meerdere talen de aanbiedingen en specials tonen.

Bekijk alle artikelen over Sfeer & Interieur in ons dossier

Foto's

Reageer op dit artikel