fotoreportage

Snckbr Utrecht: Europa’s grootste plantaardige restaurant

Restaurant 2390

SNCKBR-founders Allon Kijl, Melle Schellekens en Marco van Velthooven hebben een vierde – volledig plantaardige – SNCKBR in Utrecht geopend, Europa’s grootste plantaardige restaurant.  

Snckbr Utrecht: Europa’s grootste plantaardige restaurant

Snckbr Utrecht is met 110 zitplaatsen het grootste plantaardige restaurant van Europa. ‘Nederlanders zijn steeds bewuster van waar hun eten vandaan komt. En we zien dat meer en meer restaurants plantaardige gerechten op de kaart zetten. Maar een volwaardig all-day restaurantconcept met alleen veganistische gerechten en dranken op een populaire locatie, dat miste ik nog. Samen met de founders van de formule willen Floris Beukers en ik laten zien – of eigenlijk proeven – hoe niet normaal lekker de plant based keuken kan zijn. Alle geuren, kleuren, smaken en texturen zijn mogelijk,’ aldus Naphassa Parinussa, mede-eigenaar. 

Snckbr: 100% Restaurant

SnckbrDe naam mag dan gebaseerd zijn op de klassieke snackbar, het restaurant is verre van de klassieke afhaalsnackbar. Ontbijt, lunch en diner worden aan tafel geserveerd. Met de nodige sapjes, speciaalbieren, biologische wijnen of exotische cocktails. Bij deze formule gaan internationale klassiekers voor groen(tes). Zondigen wordt gezondigen met Chinese Bao Buns, een Noord Afrikaanse Tajine, Indiase curry of een Britse Mushroom Wellington. Ook klassiekers als pizza, burgers en kapsalon gaan vegan. Een leerloos interieur en fairtrade bedrijfskleding maken Snckbr Utrecht 100% plantaardig, 100% restaurant, 0% dier.

Foto's