fotoreportage

Bar & restaurant The Commons: Kleurrijk en met een ‘bruisende internationale vibe’

Restaurant 990

Bar en restaurant The Commons opent dinsdag 19 juni haar deuren op de Jan van Galenstraat. Het restaurant is gevestigd naast The Student Hotel Amsterdam West. Bekijk hier de foto’s van het kleurrijke interieur.

Bar & restaurant The Commons: Kleurrijk en met een ‘bruisende internationale vibe’
(c) Sal Marston

‘The Commons heeft een bruisende internationale vibe door de sfeervolle inrichting en de op shared dining geïnspireerde menukaart met wereldwijde invloeden’, aldus de initiatiefnemers. Denk aan een Marokkaanse tabbouleh, Scandinavisch vispotje, Indiase jalfrezi of een American cheeseburger. Op de cocktailkaart staan onder meer een Italiaanse Negroni, een Japanese-inspired Perfect Matcha en een Polynesische Tiki Naughty.

Jamie Oliver

Craig Cunningham, F&B director en brein achter het concept werkte jarenlang nauw samen met Jamie Oliver voor diens internationale restaurants: ‘Met The Commons willen wij een diverse mix van mensen bij elkaar brengen. Over de hele wereld is samen eten bij uitstek het moment om in gesprek te gaan over de dingen die je bezighouden. Eten brengt mensen bij elkaar en dus kun je eten aan de bar, aan ronde tafels, in uitnodigende diner booths of aan de pizza-bar; ze staan zo opgesteld dat je makkelijk met je buren in gesprek komt. Het internationale karakter van Amsterdam en onze gasten sluit perfect bij ons concept aan. We hopen dat onze gerechten en het cinema- inspired design als ‘conversation starter’ dienen voor mensen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel ontmoeten.’

5@5 Cocktail Hour

The Commons verandert gedurende de dag van sfeer en menu. ‘Zo is het een ontbijt- en koffiewerkplek voor buren en freelancers, een lunchplek voor startups en meetings, een cocktailbar voor vrienden en een gezellige plek voor families.’ Elke dag is er een 5@5 cocktail hour van 17.00 uur tot 19.00 uur, waar liefhebbers voor 5 euro een Aloha Colada of Wow Wow Wee Wow kunnen bestellen.

The Commons heeft vestigingen in de volgende steden: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam City, Amsterdam-West en Maastricht.

 

Foto's

Reageer op dit artikel