fotoreportage

Binnenkijken bij Bar Alt in Amsterdam

Restaurant 1306

Bar Alt in Amsterdam is het eerste restaurant in Nederland waar foodpairing met bijzondere bieren centraal staat. Dit gezamenlijk project van Two Chefs Brewing en twee van de oprichters van restaurant Jacobsz laat zien dat speciale bieren de rol van wijn in de gastronomie met gemak kunnen overnemen.

Binnenkijken bij Bar Alt in Amsterdam
Amsterdam - Bar Alt op het Stadionplein - Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

De plannen ontstonden ruim twee jaar geleden’, vertelt Adriaan Verkerk één van de ondernemers achter Bar Alt. ‘Het klikte zo goed tussen ons, dat we besloten samen een restaurant te starten waar we goed eten met bier wilden combineren.’
De partners hebben hiervoor inspiratie opgedaan in New York en Kopenhagen waar al soortgelijke restaurants furore maken.

Vast zesgangenmenu met bijpassende bieren

‘Thomas Kooijman (ex MOS* – Amsterdam) is de chef. We gaan een vast zesgangenmenu hanteren met bijpassende bieren en op verzoek natuurlijke wijnen. Aan de bar of het terras kunnen gasten ook alleen de twintig open bieren proeven’, verklaart Rick Swinkels, die samen met Kooijman verantwoordelijk is voor de menukaart. Bij Bar Alt, naar het favoriete bier van de eigenaren, gaan bier en wijn in één uniform glas, van Riedel met Alt bedrukking. De warme inrichting is van de hand van Bricks Studio in samenspraak met de eigenaren.

Amsterdam – Bar Alt op het Stadionplein – Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Cijfers Bar Alt

Stadionplein 103, Amsterdam

80
couverts en 10 aan de bar plus circa 50 plaatsen op terras

680.000
euro investering, deels via eigen geld en deels via de bank

21
kranen, 1 voor water, 10 bieren van Two Chefs, 10 voor seizoenbieren. 60 bieren op fles of blik en 50 natuurwijnen op de kaart

12
fte’s waarvan 6 in de keuken en 6 in bediening, geen parttimers

Beeld: Diederik van der Laan

>>> Leestip: Budgettips voor de inrichting en het interieur van je horecazaak

 

Foto's

Reageer op dit artikel