fotoreportage

Horecainterieur: Bardak Amsterdam streetfood uit Tel Aviv

Restaurant 1200

In Amsterdam is aan de Ferdinand Bolstraat 12 streetfoodbar Bardak geopend. Een vrije vertaling van het woord is ‘georganiseerde bende’. Bardak serveert streetfood uit Te Aviv – Israël – en is voorlopig open van woensdag tot en met zondag. Bedoeling is om later naar zeven dagen per week te gaan.

Horecainterieur: Bardak Amsterdam streetfood uit Tel Aviv

Bij Bardak Amsterdam is plaats voor 55 gasten. Zij kunnen borrelen en eten; lunch en diner. De zaak is van de TLV-group die ook Bar Fisk in Amsterdam exploiteert. Een van de eigenaren is Irit Lior . ‘De hospitality-industrie ontpopte zich de afgelopen jaren in Tel Aviv. De uitgesproken smaken vonden hun weg naar hoofdsteden over de hele wereld. De TLV-group wees met Bar Fisk de weg richting Amsterdam en haalt in 2018 voor de tweede keer de overweldigende smaken en geuren van Tel Aviv naar de Nederlandse hoofdstad. Dit keer met de Arak cocktails, bieren en ‘t streetfood van Bardak.’

De eigenaren van Bardak zijn Irit Lior en Barak Cohen, TLV Group is de overkoepelende naam voor Bar Fisk en Bardak. In het pand van Bardak zat voorheen Café De Kroeg.

Op het menu bij Bardak Amsterdam

Bardaks bieren tonen net zoveel persoonlijkheid als Tel Aviv – ook al pruttelde de hop op Nederlandse bodem. De bar schenkt o.a. Oedipus, Stella Artois, Goose Island, Brouwerij ’t IJ en De Eeuwige Jeugd. De Oosterse anijsdrank Arak laat zijn sporen na op het cocktailmenu. Verschillende versgeperste sappen verzachten zijn uitgesproken smaak.

Naast de spirit van Tel Aviv staan cocktailklassiekers met een frisse scheut uit het heden. Drankjes als de Chili Cucumber Margarita, Cheeky Mezcal of Solero Sour sturen bankrekeningen niet in de rode cijfers. Net zo als de kleine selectie wijnen.

Het interieur van Bardak is ontworpen door Sheryl Leysner. De ruwe graffitimuren, stukken kale bakstenen en golfplaten is het decor van een wandeling door Tel Aviv. Leysner’s inspiratie vond ze in reizen en iconische interieurontwerpen uit de 20e eeuw, maar vooral in de levensverhalen en ambities van mensen die ze ontmoet. Qi-FRAME liet de kwasten en spuitbussen hun gang gaan om de streetart van de metropool te weerspiegelen.

>> Meer horeca interieur bekijken?

>> Niets meer missen van Misset Horeca?

Foto's

Reageer op dit artikel