fotoreportage

Binnenkijken bij Zheng voormalig HanTing Cuisine*

Restaurant 1793

Xiao Han Ji sloot op 1 mei zijn restaurant HanTing Cuisine in Den Haag. Na een grondige metamorfose werd het restaurant omgedoopt tot restaurant Zheng. Alles draait bij de inrichting van het nieuwe restaurant om het keizerrijk China. De uitstraling van het restaurant is koninklijk en mysterieus. Bekijk hier de eerste foto’s van het restaurant in de Haagse Prinsestraat.

Binnenkijken bij Zheng voormalig HanTing Cuisine*

De zaak bestaat uit twee verschillende ruimten. Voordat je het restaurant binnentreedt, kom je in de entreeruimte met een bar en een aantal tafeltjes, waar mensen een aperitief kunnen drinken en uitleg krijgen over het concept. De entree is licht met veel hout en een opvallend behang, dat is gebaseerd op een Chinees schilderij.

Je komt in een andere wereld

Door twee bewerkte houten deuren die automatisch opengaan, kom je in een andere wereld terecht. Het restaurant is hier veel donkerder en heeft een mysterieuze uitstraling. Luxe materialen, messing, op maat gemaakte lampen en houtsnijwerk sieren de zaak. Geïnspireerd door het oude keizerrijk China, maar met een moderne vertaling en een kosmopolitische uitstraling.

Blauw in de hoofdrol

Vanaf de entree is er één lange zichtas die eindigt bij het beeld van keizer Qianlong van de succesvolle Qing-dynastie: de inspiratie voor de kleuren, vormen en designs. De keizerlijke kleur blauw speelt een hoofdrol in het resultaat, met gele accenten. Chinese kunst, zoals gedecoreerde beelden, vazen en schalen, speelt een belangrijke rol in het interieur.
Voor elk van de 12-gangen die in het restaurant geserveerd worden, wordt er een ander servies gebruikt. Al deze serviezen zijn speciaal voor Zheng in China gemaakt.

Keizerlijk banket

Xiao Han Ji: ‘Zheng neemt je mee naar het keizerrijk China, waar ooit, daags na Nieuwjaar, de belangrijkste ambtenaren werden uitgenodigd voor een uitgebreid Zheng-banket. Hier is ook de naam van het restaurant aan ontleend. Dit keizerlijk buffet was een indrukwekkend spektakel, waarbij de tafel werd volgezet met luxe spijzen en dranken, die werden geserveerd volgens oude ceremonies. Tijdens dit banket werden maar liefst 120 gerechten geserveerd. Dit is voor een restaurantdiner wat veel, dus we hebben dit aantal gehalveerd. Gasten gaan tegenwoordig niet alleen meer naar een restaurant voor het eten, maar ook voor de hele beleving. De Chinese cultuur is zo rijk, dat we deze als inspiratiebron van ons nieuwe restaurant gebruiken. Afgelopen maanden heb ik door China gereisd om me hier meer in te verdiepen.’

Zheng is ontwerp van Rambaldo

Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek deed het interieur bij Zheng. Het ontwerp en de uitvoering is in nauwe samenwerking met het team van de Han Group tot stand gekomen. Dit heeft geleid tot een opmerkelijk interieur. Rambaldo ontwierp voor de Han Group ook UMAMI by Han in Eindhoven en Amsterdam.

>>>Meer nieuws over Han Ji

Foto's

Reageer op dit artikel