fotoreportage

Foto’s vernieuwd restaurant Friesland College

Restaurant 2661

Het bedrijfsrestaurant van het Friesland College in Leeuwarden – waarvan de exploitatie in handen is van de Middelbare Hotelschool Friesland – is vernieuwd. In het restaurant werken en leren studenten die worden opgeleid voor een baan in de horeca.

Foto’s vernieuwd restaurant Friesland College

Folkert van der Kooij van Studio Oak, ontwerpers voor interieur- en conceptontwikkeling, was betrokken bij de vernieuwing van het restaurant Friesland College. ‘De Middelbare Hotelschool Friesland is operationeel verantwoordelijk voor het bedrijfsrestaurant van het Friesland College. Dit omdat het Friesland College een sterke visie heeft op leren in de praktijk, praktijk gestuurd leren. En in deze praktijk is enorm veel te leren. Van het leren van verschillende kooktechnieken tot het klaarmaken van een latte macchiato. Ook samenwerken, werken onder druk, communiceren met gasten en leren leidinggeven zijn goed vorm te geven in dit volledig vernieuwde bedrijfsrestaurant. Het was bij het ontwerpen van dit concept dan ook van belang dat al deze leersituaties goed tot hun recht zouden kunnen komen.’

Restaurant Friesland College

Er leren dagelijks 20 verschillende studenten van de horecaopleidingen in het bedrijfsrestaurant van het Friesland College. Dit doen ze door de verschillende niveaus van verschillende opleidingen van de Middelbare Hotelschool Friesland met elkaar te verbinden en van en met elkaar te leren. De begeleiding ligt in handen van de studenten leidinggevenden en de praktijkexperts.

Naast het basis assortiment wat dagelijks vers wordt bereid, worden er ook gerechten bedacht door de studenten. Vaak geïnspireerd door hun eigen afkomst.

Het Friesland College is al een aantal jaar een officiële ‘gezonde school’ en werkt met de richtlijnen van het voedingscentrum. ‘Onze gasten zijn de studenten van school, medewerkers van het Friesland College, maar ook bezoekers en buurtbewoners,’ zeggen Selina Holtkamp-Karantzounis, Food & Beverage manager en Tom Valk, Directeur Middelbare Hotelschool Friesland.

Foto's