fotoreportage

Foto’s: Transformatie Restaurant One*

Restaurant 1305

Sterrestaurant One in Roermond heeft een volledige transformatie ondergaan. De internationaal bekende kunstenaar Claudy Jongstra heeft speciaal voor het restaurant een bijzonder kunstwerk ontworpen. Eetbare verfplanten en verroest ijzer vormen het kleurenpalet voor het kunstwerk ‘Vertical Garden’. 

Foto’s: Transformatie Restaurant One*
Bethany DeLong en Edwin Soumang. Foto: Ramon Stijnen.

Dit tweeluik van Claudy Jongstra weerspiegelt de rechthoekige groentebedden van de eigen stadstuin van het restaurant en de industriële oorsprong van het historische ECI Gebouw. Het kunstwerk moet de moestuin van Restaurant ONE nog meer naar het restaurant brengen. Afgelopen jaren heeft deze moestuin een erg grote impact gehad op de evolutie en de ontwikkeling van het restaurant.

Natuurlijk en duurzaam

Zero waste, respect voor de natuurlijk en lokaal zijn begrippen die bij ONE al langer hoog in het vaandel gedragen worden. Dit komt ook terug in het interieur. In samenwerking met Sjoukje van Laer (Studio Ni) en Bertine Creemers (Puur Binnenhuisarchitectuur) kozen Edwin Soumang en Bethany DeLong bewust voor nog meer natuurlijke en vooral duurzame materialen zoals lichtgewicht hout, onbewerkt staal en recycled leer. Ook hier werd er samengewerkt met lokale Nederlandse vakmensen. Het resultaat is een frisser en lichter geheel dat nog beter past bij de toekomst van Restaurant One. ‘Het nieuwe interieur geeft ons een nog betere fundering om verder te blijven groeien en onze ambities en visie verder door te ontwikkelen’, aldus Edwin Soumang.

Sterrenhemel

Restaurant One*

Foto: Martijn Kersten

Het restaurant heeft sinds deze week ook zijn eigen ingang via een nieuw aangelegde brug. Deze heeft allemaal lichtjes die doen denken aan een sterrenhemel. Tot slot werd er naast het werk van Claudy Jongstra ook samengewerkt met twee mural artists die ook op hun eigen manier een persoonlijke touch geven aan het vernieuwde interieur van het restaurant. Er werd gekozen voor een samenwerking met Klaas Lageweg en Anutosh Willems.

One Restaurant

One is gehuisvest in een voormalige fabriek aan de Roer. Sinds 2010 is One de trotse bezitter van een Michelinster en is lid van de internationale restaurantvereniging JRE. ONE is een liefdescreatie van de hand van Edwin Soumang en Bethany DeLong. Edwin staat aan het roer in de keuken. Hij werd vorig jaar bekroond als winnaar van de internationale talent award 2017.

Foto's