fotoreportage

Horecainterieur: The Millèn van sterchef Wim Severein

Restaurant 1442

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingrediënten en zonder poespas.

Horecainterieur: The Millèn van sterchef Wim Severein

Op het menu van The Millèn staan gerechten bereid met verse ingrediënten van het seizoen. Daardoor wisselt Severein maandelijks zijn kaart. De maand juli kenmerkt zich in The Millèn door volle, zomerse smaken. Wim bereidt schaaldieren als kreeft en langoustine en vis als zeebaars en rode mul. Daarbij ligt de nadruk op zomerse groenten en worden de gerechten verrijkt met kruiden, specerijen en mooie zeewieren uit de Oosterschelde. Bij deze gerechten hoort uiteraard een selectie uitgebalanceerde wijnen, aangeboden door sommelier Wendy Elsink. Wim Severein wordt tevens bijgestaan door souschef Raoul Waardenburg en maître Rick de Bruijn.

Foto’s: Aad Hoogendoorn

The Millèn

The Millèn heeft plaats voor 45 couverts. Door de hoge raampartijen krijgen de gasten een prachtig uitzicht op het Rotterdamse Weena en het nieuwe stationsplein. In het hart van het restaurant hebben bezoekers zicht op de open keuken. Tevens is er ruimte voor private dining voor maximaal 16 personen. Online reserveren is al mogelijk via restaurantthemillen.nl.

Over Rotterdam Marriott Hotel

The Millèn is een zelfstandig restaurant op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel, pal tegenover het Centraal Station. Het 228 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk kregen de gastenkamers, de lobby en de Club Lounge een moderne make-over in een elegante, mondiale stijl. De toevoeging van een high end restaurant sluit goed aan bij de ontwikkelingen van het hotel.

Foto’s: Aad Hoogendoorn

Lees ook:

Oude bekenden in brigade The Millèn van sterrenchef Wim Severein

Chef-kok Wim Severein van voormalig Wereldmuseum(*) start eigen restaurant

Wereldmuseum Rotterdam sluit sterrestaurant: ‘verbazing en ongeloof’

Foto's