fotoreportage

Binnenkijken bij Bertmans in Rotterdam

Restaurant 1716

Na de vliegende start met de eerste vestiging in Rotterdam-Noord heeft Bertmans, het bedrijf van Nelleke Elbert (Bert) en Niels Koomans (mans), recent een tweede vestiging geopend. Zeven maal zo groot en in hartje Rotterdam met een enorm terras aan het Schouwburgplein.

Binnenkijken bij Bertmans in Rotterdam
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal

Onze eerste zaak in Noord is vrij klein, waardoor we ook werden beperkt in onze ontwikkeling’, vertelt Niels Koomans. ‘We hebben daar een beperkte menukaart en konden geen groepen ontvangen. Dat is nu juist iets waarvoor onze formule zich leent.’

Ontbijten en gezond eten steeds belangrijker

In Rotterdam wordt, net zoals in de andere grote steden van Nederland, ontbijten en gezond eten steeds belangrijker. Bertmans liep met de vestiging in Noord voor op deze trend. ‘We hadden de ambitie om naar het centrum te gaan om daar nog meer mensen te kunnen voorzien van gezond en lekker eten. Hier kunnen we veel meer gasten aan en hebben ruimere openingstijden’.

Bewust geen rundvlees in Bertmans

De inrichting is gedaan door Jules Rademaker Design samen met Nelleke Elbert. Bertmans serveert bewust geen rundvlees vanwege de enorme CO2-uitstoot en gebruikt voor alle gerechten zo natuurlijk en biologisch mogelijke ingrediënten.
Een menu of theatermenu is er nog niet. ‘Na de de opstartfase, als we een geoliede machine zijn, zullen we zeker een menu en theatermenu aanbieden. We zitten tenslotte midden tussen het uitgaansleven van Rotterdam.’

Cijfers Bertmans

Bertmans, Karel Doormanstraat 292
Rotterdam

70
procent van de ingrediënten in de keuken is groente

19
fte’s, waarvan 10 in service en 9 in de keuken, plus 14 oproepkrachten

900.000
euro investering, met eigen geld, deel van bank, crowdfunding en klein deel lease en leveranciers

120
couverts binnen, aparte ruimte voor groepen en 110 op terras

Foto's

Reageer op dit artikel