fotoreportage

Foto’s: de nieuwe Foodhallen Rotterdam

Restaurant 7894

Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweede indoor foodmarket in Rotterdam. Volgens de eigenaren geen kopie van Amsterdam, maar een echte Rotterdamse versie. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met designhotel Room Mate Bruno het monumentale Pakhuismeesteren.

Foto’s: de nieuwe Foodhallen Rotterdam

Foodhallen Rotterdam telt 15 lokale standhouders. Net als in Amsterdam is de bar centraal en deze wordt geëxploiteerd door de eigenaren.
‘We zijn hier niet de eerste of enige – zoals in Amsterdam. Maar Foodhallen Rotterdam onderscheidt zich in kwaliteit, aanbod en design. We richten ons 100 procent op horeca, tot laat in de avond. Met lokale namen in de stands én op de tap is Rotterdam echt een nieuwe thuishaven geworden,’ zegt  Chong Chu. Samen met Tsibo Lin en Zing-Kyn Cheung heeft hij Foodhallen Rotterdam en ook Amsterdam opgezet.

‘We liepen tegen dit oude pakhuis in Rotterdam aan en raakten betrokken bij de invulling daarvan. Als snel concludeerden we dat we maar één ding wilden: Hier een tweede locatie van de Foodhallen starten’, vertelt  Chong Chu. Ook dit keer geeft de Foodhallen een nieuwe invulling aan een verlaten pand, een historisch pakhuis op de Kop van Zuid aan de Wilhelminakade 52-58.

Standhouders Foodhallen Rotterdam

 • Bar Pulpo van Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh – uit de keuken van Herman den Blijker’s Las Palmas – met het beste van de zee.
 • Foodshed van Erik en Julien van Loo van Parkheuvel**: sterrenstreetfood
 • VietYam
 • Baomazing
 • Roffa Foodhallen happies 010
 • Indonesia
 • Bavette serveert burgers en (bitter)ballen van eigen Maaslandse runderen
 • La Pizza’s (de derde Rotterdamse locatie)
 • Txosta: ex-El Bulli chef Alvaro Martinez serveert pintxos
 • Backyard (vegan)
 • Ten to Three Bakery (zoet)

Momenteel staan 12 standhouders paraat – de overige 3 (waarvan 1 pop-up) volgen in september.

Centrale bar

Naast lokaal eten schenkt de immense centrale bar ook lekker Rotterdams. Uit de tap schuimt onder andere ‘no nonsens’ bieren van Brouwerij Noordt of de ouderwetse brouwsels van Kaapse Brouwers. Wat ‘Dutch courage’ wordt geschonken in de vorm van de Schiedamse Bobby’s Gin. Daarnaast herbergt Foodhallen Rotterdam ook een koffiecorner.

Pakhuismeesteren

Pakhuismeesteren in Rotterdam werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen op te slaan. Nu het gebouw van een dreigende sloop gered is, vervult het haar oorspronkelijke functie weer: verzamelplek van lekker eten.

De industriële ruimte behield zijn rauwe randje met hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Inspiratie voor het design van bureau …, staat was de oude scheepskantine. Waar vroeger zeelieden hun maaltjes kaanden aan lange houten tafels en stoelen, bieden deze nu iets comfortabeler een plek voor foodies. Donkerrode en oudroze muren, marmeren toonbanken, houten balies, en grote bollampen geven de boel een beetje goede smaak uit de 21ste eeuw.

Foodhallen Rotterdam is vanaf nu zeven dagen per week geopend in Pakhuismeesteren aan de Wilhelminakade 52-58, samen met het Room Mate Bruno hotel.

>> Niets meer missen van Misset Horeca?

>> Foto’s Room Mate Bruno Hotel

>> Meer over Foodhallen

Reageer op dit artikel