fotoreportage

Foto’s: Katseveer kookt op drijvend ponton in Oosterschelde

Restaurant 1123

Rutger en Jessica van der Weel, eigenaren van sterrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp, kookten begin augustus 2018 op een drijvend ponton midden op de Oosterschelde in Zeeland. Het is een van de vele activiteiten die het sterrestaurant door het jaar heen organiseert. Er aten een kleine honderd gasten op het water. 

Foto’s: Katseveer kookt op drijvend ponton in Oosterschelde

‘Zie je het voor je: allemaal ronde, mooi opgedekte tafels, maar dan midden op het water. Aan alle kanten water…en wat bootjes,’ vertelt een enthousiaste Rutger van der Weel, chef en mede-eigenaar van Restaurant Katseveer in Wilhelminadorp. Het restaurant is in bezit van een Michelinster.

De zilte lunch op het ponton vervangt hun jaarlijkse zandplaat-lunch. Ook al geen kinderachtige ervaring. ‘Maar nu hebben we nog meer water om ons heen.’ ‘We wilden weer iets nieuws bedenken. Onze zandplaatlunch wordt veel gekopieerd en wij waren weer toe aan iets anders. Je moe toch blijven vernieuwen?’ Gasten aten onder meer krab, kreeft, mesheften en natuurlijk diverse vis

Op zaterdag 4 augustus 2018 vertrok de rondvaartboot YE100 vanuit Yerseke voor een tocht over de Oosterschelde. ‘Van der Straaten Waterbouw legde voor ons een enorm ponton midden op de Oosterschelde. Dit zetten ze wel vast met palen zodat gasten geen last hebben van schommelingen…. Het had nog best wat voeten in de aarde om een vergunning te krijgen. Anders dan bij de zandplaatlunch moesten we ons nu melden bij Rijkswaterstaat.’

Op het ponton serveerde Rutger en Jessica van der Weel van Katseveer hun gasten een driegangenlunch. Een Zeeuws voorgerecht, Fruits de Mer als hoofdgerecht en een zomers nagerecht. Dit alles aan opgedekte ronde tafels en met live muziek op de achtergrond. Rutger en zijn team zullen deels koken aan boord van de sleepboot en deels op het ponton zelf.

Foto's

Reageer op dit artikel