fotoreportage

Horecainterieur: Blueness van Sergio Herman in Strandhotel Cadzand-Bad

Restaurant 4277

Restaurant Blueness in strandhotel Cadzand-Bad heeft de deuren op maandag 6 augustus geopend, De volledige F&B van het hotel valt onder de verantwoordelijkheid van Sergio Herman. Syrco Bakker heeft er de dagelijkse leiding. Bekijk hier het horecainterieur.

Horecainterieur: Blueness van Sergio Herman in Strandhotel Cadzand-Bad
Foto's Pieter D'Hoop

De lobbybar is gevestigd in het Strandhotel van de Zeeuwse badplaats en staat in het teken van Japans georiënteerde cocktails en barfood. ‘Ik ben verknocht aan het Japanse smaakpalet. Of ik nou in Londen, New York of Dubai ben, ik merk dat ik uiteindelijk toch het liefst bij Japanse concepten als Zuma of The Araki ga eten. Elke keer ben ik weer geboeid door de sfeer: die is ingetogen, gefocust, gedisciplineerd en enorm gastvrij. Het smaakpalet is puur en precies. Bij Blueness wil ik een keuken neerzetten die daarop is geïnspireerd. Ik blijf uiteraard trouw aan de producten uit mijn regio en mijn eigen stijl.’ Wat je kunt verwachten? ‘Zeeuwse producten met diepe umamismaken en een fris accent.’ Op de menukaart komen zo’n twintig gerechten te staan. Daarnaast is keuze uit verschillende sake’s en cocktails met een Japanse touch.

Lobbybar

De opening van Blueness heeft alles te maken met de vernieuwing van het Strandhotel, waar ook Sergio’s restaurant Pure C is gevestigd. ‘We willen onze gasten verschillende horecaconcepten bieden. Pure C blijft de plek voor fine dining en ook de de vorig jaar geopende brasserie Air Republic staat als een huis. Maar we misten nog een bar waar hotelgasten en passanten een aperitief kunnen drinken en wat kleine gerechten kunnen bestellen. Blueness is gevestigd in het achterste deel van de lobby van het Strandhotel. Herman: ‘Bij een hotel van dit niveau hoort een goede lobbybar met internationale uitstraling.’ Blueness biedt plaats aan 36 gasten; 14 aan de bar en 22 in nisbankjes en kleine tafeltjes met uitzicht op de bar en open keuken. Daarnaast biedt het balkon plaats aan gasten die enkel iets willen drinken.’

Interieur

Het interieur van het nieuwe Strandhotel is in handen van Studio Piet Boon. Het interne designteam van Sergio Herman heeft vervolgens verdere invulling aan het interieur van Blueness gegeven. ‘Het resultaat is een warme sfeer met veel naturel hout en een terazzovloer. Daarnaast zijn er veel Japanse details en wordt als accentkleur gebruik gemaakt van indigoblauw. ‘Het pigment van de Indigoplant wordt in Japan al eeuwen gebruikt.’ De vogel die in de huisstijl wordt gebruikt is een ooievaar, een vogel die veel voorkomt in de Zwin regio; het is de Zeeuwse interpretatie op de kraanvogel die in Japan symbool staat voor een gelukkig en lang leven.

Foto’s: Pieter D’Hoop

Samenwerkingen

In Blueness wordt samengewerkt met ontwerpers en kunstenaars. De kleding van het bedienend personeel is afkomstig van het Belgische lifestyle merk Bellerose. De koks dragen kleding van Sergio’s eigen lijn van Le Nouveau Chef en de borden zijn exclusief voor Blueness ontworpen, in samenwerking met keramisch atelier Cor Unum. Het interieur is uitgevoerd door Nijboer. De stoelen zijn een eigen ontwerp van het Belgische merk Wildspirit. Wandtegels in de keuken komen van Fornace Brioni. De spiegelwand achter de bar is ontworpen door ontwerpster Sabine Marcelis.

Lees ook: Syrco Bakker schrapt lunches bij Pure C en krijgt nieuwe foodbar Blueness

Foto's